2015 metų varžybų finalas jau ne už kalnų, pusfinalyje liko tik 15 dalyvių. Ir, kaip pavyko išsiaiškinti „The Daily Mail“, vyksta išskirtinai įnirtinga kova. Šio leidinio korespondentas apsilankė San Paule, kur finalininkės, laukdamos paskutinio konkurso etapo, gyvena „Miss BumBum“ konkurso rezidencijoje „Mansion“.

Draugauti vienas prieš kitą ir niekuo nepasitikėti, užsakyti konkurentės žalotoją ir prakeikti nepatinkančią merginą, parduoti visą turtą dėl galimybės dalyvauti šiame konkurse ir papirkti teisėjus – visa tai moka ir taip elgiasi įspūdingų klubų savininkės, suvažiavusios į San Paulo iš visų Brazilijos valstijų.

Konkursą „Miss BumBum“ 2011 metais sugalvojo žurnalistas ir verslininkas Kakau Oliveris. Šis renginys žaibiškai išpopuliarėjo ir tapo kultiniu valstybėje, kurioje dievinamos sultingų formų moterys. Nepaisant to, kad prizinis fondas yra, palyginti, nedidelis, nugalėtoja tampa valstybinio lygio žvaigžde ir gauna neįtikėtinas galimybes tolesnei karjerai pramogų versle. Kiekviena mergina tai gerai žino – todėl šiame konkurse ir verda tokios aistros.

Iš šono „Miss BumBum“ konkursas atrodo labai pozityvus: varžybų tikslas, kaip sugalvojo Kakau – „parodyti tikrąjį brazilišką grožį“. Rezidencija, kurioje gyvena konkurso dalyvės, atrodo taiki, lyg lėlių namelis, kuriame deginasi moterys su neįtikėtinai gražiais užpakaliukais. O iš tiesų joje verda žiauri kova už būvį.

Šiais metais kelios dalyvės pažadėjo sušokti striptizą, jei komisijos nariai pakels joms balus. Kita merginų grupelė programėlėje „What’s App“ sukūrė slaptą grupę, kurios tikslas – nebrangiai pasisamdyti smogiką, kuris išdurtų akis vienai iš pagrindinių pretendenčių į titulą. Dar viena dalyvė panaudojo voodoo magiją prieš savo konkurentę. 21-erių Fernanda Paulino, iškritusi iš varžybų, bandė nusižudyti, išgėrusi didelę migdomųjų dozę. Tai – vien tik šių metų konkurso įvykiai.

„Kai mes visos susitikome prieš keturis mėnesius, iškart susidraugavome. Tai truko lygiai dieną. Antrą dieną prasidėjo: aplink priešai, daugelis moterų netgi į akis viena kitai nežiūri, tačiau spokso į kitų moterų užpakaliukus, kad įvertintų savo galimybes“, - sako 27-erių Sabrina Boing, išvaizda primenanti Pamelą Anderson jaunystėje. Pasak jos, merginos socialiniuose tinkluose rašo viena apie kitą šlykščius komentarus, o labiausiai merginas žeminanti frazė – „ji apskritai neturi užpakalio“. O štai jeigu pas varžovę užfiksuojamas celiulitas – viskas, tai galima laikyti pralaimėjimu.

Konkurentės turi dar vieną pretenziją viena kitai: iš prigimties gražias formas turinčios merginos mano, kad tos, kurios pasitobulino užpakaliukus operacijomis, apskritai negali pretenduoti į „Miss BumBum“ titulą. Pavyzdžiui, viena iš šių metų dalyvių sąžiningai prisipažįsta, kad pašalino apatinius šonkaulius, kad jos liemuo taptų plonesnis, o klubai dėl to atrodytų didesni (merginai teko šią operaciją darytis užsienyje, nes Brazilijoje tokia operacija uždrausta įstatymais kaip pavojinga sveikatai).

„Kai kurios mano, kad laimės, nes pasidarė operaciją, nors jų veidai labiau panašūs į susiraukšlėjusį pasiflorą. Laikoma, kad šios varžybos skirtos išaukštinti moterišką grožį, tačiau jos labiau panašios į transvestitus. Negalima leisti dalyvauti toms, kurios gulėjo po skalpeliu“, - įsitikinusi 30-metė konkurso dalyvė Dženifer Kamačio.

„Šlovės medžioklė – kaip narkotikas: kuo daugiau jos ragauji, tuo daugiau norisi. Mes bandome kažkaip tokias moteris nukreipti, tačiau jos nepažįsta „Stop“ mygtuko“, - atsidūsta Kakau Oliveris.

„Miss BumBum“ konkurso idėjos autorius paaiškina, kodėl merginos tokios desperatiškos: daugelis jų parduoda absoliučiai viską, ką turi, įlenda į skolas, kad patobulintų savo išvaizdą ir taptų gražesnės. Nugalėtoja gauna 50 tūkst. realų (apie 22 tūkst. dolerių), kas nėra taip jau daug. Vertingiausia, ką gaus „Miss BumBum“ titulo nugalėtoja – perspektyvos ir galimybės: fotosesijos vyriškiems žurnalams, interviu, reklamos sutartys, darbo televizijoje ir filmuose pasiūlymai. Daugelis praėjusių metų finalisčių tapo aktorėmis ir modeliais, dabar jos dirba ne tik Brazilijoje, bet ir užsienyje.

Pavyzdžiui, 2014 metų konkurso „Miss BumBum“ nugalėtoja, Indianara Karvalio, reguliariai pasirodo ant glamūrinių žurnalų viršelių, jos vardas nuolat šmėžuoja pramogų verslo naujienose. Kalbama, kad mergina neprastai uždirba.

„Visada svajojau tapti „Miss BumBum“. Niekas negali tam prilygti. Tapsiu žinoma visame pasaulyje“, - sako 24-erių Debora Oliver – ta pati, kuri važiavo į Kolumbiją šalinti apatinius šonkaulius. Be to, mergina pasitobulino savo smakrą ir akių vokus, taip pat darėsi riebalų nusiurbimo operaciją. Oliver sako, kad privalo laimėti, nes į savo dalyvavimą konkurse investavo absoliučiai viską, ką turėjo.

Debora ne viena tokia: kitos finalininkės taip pat įsitikinusios, kad yra vertos karūnos. 25-erių Siuzi Kortes, pavyzdžiui, mano, kad turi būtinai laimėti, nes išleidžia 2300 dolerių per mėnesį anticeliulitiniams kremams, bio papildams ir treniruotėms. Jauna moteris pasidarė dešimt lūpų didinimo procedūrų, dvi riebalų nusiurbimo operacijas ir dvi krūtų didinimo operacijas.

Kai merginos nesistengia išjuokti ar įžeisti viena kitos, jos skundžiasi savo konkurentėmis. „Jeigu pasakysite, kad jos gaus daugiau balsų praėjusios gatve nuogos su ananasu ant galvos – jos taip ir padarys“, - apie savo koleges sako 33-erių Dani Sperle iš Rio de Žaneiro. Ji pati, be abejo, svajoja apie pirmą vietą, tačiau nesineria iš kailio, nes jau ir taip yra pakankamai garsi. Sperle – žymi sambos šokėja: „uriu didelį gerbėjų klubą, todėl tiesiog paprašiau visų balsuoti už mane“.
Dani nuomone, jos konkurentės visiškai prarado ryšį su realybe. „Čia netgi niekas su niekuo nesikalba“, - pasakoja brazilė.