Iš nedidelio Gargždų miestelio kilusi (ir kiekviena proga prisimenanti kultinį Gargždų „Bangos“ futbolo klubą), nuosekliai metai iš metų eidama savo keliu, šviesiaplaukė mergina didelėmis akimis pagaliau įgyvendino vieną savo didžiausių svajonių: stovėti scenoje, dainuoti populiarias dainas ir matyti iš laimės tirpstančius gerbėjus.

O tokių, vasariškai kaitrų rugsėjo 17-osios vakarą susirinkusių sostinės klube „Tamsta“, buvo pora šimtų.

„Konkurentė? Ne, tokių kalbų negali būti. Ji man kaip mokytoja, sektinas pavyzdys“, - klube sutikta sakė prieš metus savo dainininkės karjerą pradėjusi Gabrielė Grygolaitytė-Vasha. Ji buvo viena iš kelių įžymybių, atėjusių į Monikos Linkytės albumo pristatymo koncertą.

Gabrielė Grygolaitytė-Vasha. KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Nors paprastai tokiomis progomis prieš keliolika metų Lietuvos pramogų pasaulyje buvo rengiami audringi albumų pristatymai, kuriame putojantys gėrimai liedavosi laisvai, šiandien šalies muzikos rinka yra kur kas pragmatiškesnė ir pobūvius iškeitė į šiltus gyvos muzikos koncertus, kuriuose gerbėjai gali susipažinti su naujais kūriniais.

Dramatiško vokalo virtuozė Monika Linkytė pilnutėliam klubui padovanojo ne tik puokštę savo kūrinių, prie kurių rankas prikišo hitmeikerių duetas Leonas Somovas ir Justė Arlauskaitė, tačiau ir leido pasigrožėti savo stulbinančiu įvaizdžiu, kurį sukūrė dizainerė Aina Zinčiukaitė.

„Dieve, ji atrodo kaip Madonna“, - aikčiojo susirinkusi publika, negalėdama atsižiūrėti į kosmoso ir Egipto faraonų motyvais sukurtą apdarą, fantastiškai išryškinantį Monikos Linkytės moteriškumą.

Dar labiau jis atsiskleidė antrojoje koncerto dalyje, kuomet Monika kelnes iškeitė į originalios formos sijoną, gėdos nepadarysiančios ne tik Madonnai, bet ir Lady Gagai. O lyg netyčia švystelėjusios dainininkės juodos kelnaitės suteikė žiupsnį pikantiškų prieskonių. Valiūkė ir romantikė viename asmenyje – tokios Monikos Linkytės Lietuva jau seniai laukė.