E. Bžesko talismanai atspindi skirtingus vyro gyvenimo etapus. Pirmasis talismanas, dar vaikystėje, E. Bžesko rankose atsidūrė po tragiško nutikimo.

Egmontas prisimena: „Turėjau šuniuką. Istorija liūdna – tas šunelis pabėgo iš mūsų namų ir kažkas jį žiauriai nužudė – sukapojo į gabalus. O mano dėdė man, tuo metu dar buvau mažas vaikas, padovanojo to šuniuko dantį – jį nešiojau ant kaklo pakankamai ilgai, bet galiausiai pamečiau. Tada mama padovanojo kitą dantį, bet jau simboliškai. Jį nešioju iki šiol“, - pasakoja Mantas.

O visai neseniai vyras pasipuošė jau trečiu „gyvenimo dantimi“ – ryklio dantį iš Tailando parvežė Egmonto mylimoji (dabar tik bičiulė ir kolegė) Oksana.

E. Bžeskas prisipažįsta, jog prie daiktų labai prisiriša – žiedas su žmogaus figūrėle jo ranką puošia jau penkiolika metų. Šis žiedas primena kitą E. Bžesko gyvenimo etapą. Būdamas Dailės akademijos studentu ir kai baigė studijas, dabar pop grupių prodiuseris, apie šešis metus gyveno iš meno – jo paveikslai buvo tiesiog graibstomi ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Beje, E. Bžesko kūryboje dominavo žmogeliukų siluetų formos, todėl vienas Belgijos menininkas kolegai padovanojo žiedą, kuris jam priminė Egmonto paveikslus.

„Be žiedų tiesiog negaliu išeiti iš namų. Ir kitą žiedą, tokį, kuris sukasi aplink savo ašį, nešioju jau apie devynerius metus. Jį pirkau pats, vienoje Berlyno gatvelėje, iš tokio indėno. Būna, kad pamiršti užsidėti, išeini be žiedų, bet tada kažkas ne taip, blogai kažkaip jautiesi“, – daiktų prasmę gyvenime aiškina Egmontas.

„O apskritai manau, kad ne talismanas veikia žmogų, jis tik padeda psichologiškai – tu patiki, kad talismanas neš sėkmę versle, bet žmogus savo protu ir darbais veikia taip, kad jam sektųsi tame versle. Tu tiki tuo, kad tau padeda tas talismanas ir taip įgauni daugiau pasitikėjimo savimi. Taip, aš tikiu vidine žmogaus galia, įsitikinimais, savitaiga, o daiktas su kažkokiu simboliu, talismanas žmogui leidžia tiesiog ramiau jaustis“, - tvirtina E. Bžeskas.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją