Kai kada tai būna jų natūrali reakcija į ties etikos riaba balansuojančių žurnalistų žingsnius, bet neretai tai galima įvardinti ir kaip vietinių žvaigždžių susireikšminimą, mėginimą žaisti Holivudą, kuriuo čia, Lietuvoje, net nekvepia: kol kas joks Lietuvos paparacis savo fotoaparatu nėra „nušovęs“ kokaino šniaukščiančios ar be apatinių kelnaičių vakarėliuose dūkstančios įžymybės.

Tačiau pasklaidžius Lietuvos popmuzikos vadovėlį, galima rasti keletą nuotaikingų popmuzikos garsenybių ir žiniasklaidos konfliktų.

Prieš kelerius metus Lietuvos pramogų pasaulyje nuolat buvo linksniuojamas žurnalo „Ekstra“ pavadinimas. Ne dėl to, kad šiame žurnale būtų pasirodęs koks pramogų industrijos pamatus sudrumstęs straipsnis. Šiame leidinyje dirbęs žurnalistas J.Č. (pavardė redakcijai žinoma – KLUBAS.lt pastaba), pasinaudodamas tarnybine padėtimi ir į pagalbą pasitelkęs lakią fantaziją, nusprendė tapti kitu asmeniu. Apsimetęs „G&G Sindikato“ lyderiu Gabrieliumi Liaudansku-Svaru, jis ėmė susirašinėti su nepilnamete grupės gerbėja, kuri į „Ekstrą“ parašė tikėdamasi paskelbtame konkurse laimėti mėgstamo kolektyvo albumą. Nežinia, iki kur būtų nuvedęs ligotas žurnalisto humoras, tačiau paauglei blevyzgų pilną laišką parodžius tėvams, netrukus buvo išsiaiškinta, kas yra tikrasis šio laiško autorius. Pramogų pasaulio užkulisiuose buvo kalbama, kad „G&G Sindikato” šutvė buvo ne juokais pasiryžusi griebtis fizinės bausmės, tačiau emocijoms aprimus, beisbolo lazdos liko gulėti sandėliukuose. Žurnalistui savo darbo vietą pavyko išsaugoti.

Nežinoma, ar Violeta Tarasovienė, tuomet dar buvusi Violeta Riaubiškytė, norėjo stverti į rankas beisbolo lazdą ir važiuoti daužyti vyrų auditorijai skirto žurnalo FHM redakcijos langų, tačiau tai, kad ji nebuvo patenkinta savo foto sesijos rezultatais – faktas. Violeta iki šiol su kartėliu prisimena šią fotosesiją, per kurią nebuvo atsižvelgta į visus jos pageidavimus, ir žurnalas į spaustuvę buvo priduotas su nuotrauka, kurioje pasistengus buvo galiam įžvelgti „kai ką daugiau“ nei turbūt norėjo pati Violeta. Nors sakoma, kad laikas gydo žaizdas, tačiau artimiausiu metu FHM puslapiuose išvysti kiek daugiau išsirengusią V.Tarasovienę gali tikėtis tik naivuoliai arba bepročiai optimistai.

Praėjusių metų rudenį karo kirvį iškasė Natalija Zvonkė ir bulvarinis dienraštis L.T. Dienraščiui išspausdinus nuotrauką, kurioje Natalija Turkijos paplūdimyje pozavo žaviai iškėlusi rankas, viršutinę kūno pusę pridengusi šlapia skara, iš po kurios aiškiai buvo matyti nuogos krūtys, N.Zvonkės pasipiktinimui nebuvo ribų. Moteris tvirtino, kad tai ne jos krūtys – jos, kaip ir pilvas, esą buvo primontuoti „Photoshop“ programa. Nors Natalija net ketino kreiptis į teismą, tačiau netrukus šį incidentą pamiršo ir toliau iki pat L.T bankroto mielai bendravo su šio dienraščio žurnalistais.

Pavasarį nuo perdėto žiniasklaidos dėmesio jau dejavo Erica Jennings ir jos sutuoktinis Jurgis Didžiulis. Beveik prieš metus pirmagimio Prano Emilijaus susilaukę muzikantai gegužės viduryje išplatino pranešimą žiniasklaidai, kuriame guodėsi, jog žurnalas „Klubas“ spausdina žinutes su neteisingais, vardais, citatomis. Deja, muzikantai taip ir nenurodė, kokias žinutes jie turėjo mintyje. Kliuvo ir portalui KLUBAS.lt, mat duodama interviu portalui, dainininkė Atlanta minėjo susibūrusi jaunųjų mamyčių klubą, kuriam priklauso ir Erica Jennings. Ši žinia baisiai papiktino jos sutuoktinį Jurgį Didžiulį.

Vasaros pabaigoje per Letuvą nusirito baisus skandalas – krepšininkas Šarūnas Jasikevičius, nelabai patenkintas tuo, kad jo, ir mikrofoną įsijungusios „69 danguje” gražuolės Godos Sabutytės apsikabinimą mėginimą bando įamžinti operatoriai, lengvai stuktelėjo ranka per kamerą portalo balsas.lt operatoriui, kuri trinktelėjo to paties portalo darbuotojai per galvą. Nors sužalojimai buvo nedideli, tačiau kilo didelis triukšmas, ir Š.Jasikevičiui teko sumokėti nukentėjusiajai pinginę kompensaciją – dešimt tūkstančių litų.

Prasidėjus rudeniui į darbą kibo „kelietės“ Gintarė Ramonaitė ir Laisva-Donata Baltrušaitytė. Po to, kai žurnale „Privatu“ pasirodė dueto, fotografui pozavusio su nuogomis krūtimis nuotrauka ir pasakojimas kaip merginios kuria prostitučių įvaizdį, prasidėjo dueto žvaigždžių valanda. Tiesa, po šios fotosesijos duetas subyrėjo, o Gintarė, pasijutusi apgauta „Privatu“ žurnalistų, net kūrė mintis apie teismo ieškinį, tačiau vėliau, pradėjusi mėgautis žiniasklaidos dėmesiu, apie tai greitai pamiršo.

Dainininkas Valdas Karklelis, kurį anksčiau gana dažnai mėgindavo šnekinti žiniasklaidos priemonės, nusprendė – jam gana. Nors jam apie save teko pasiskaityti nemažai ironiškų atsiliepimų, tačiau lietuviškasis Tarzanas nekelia isterijų ir negrasina teismais. Kovoje su perdėtu žiniasklaidos dėmesiu V.Karklelis nuspendė naudoti juodąsias technologijas – su žiniasklaida jis nuo šiol bendrausiąs tik už apvalią sumelę.

Visai neseniai žiauriai nepasisekė portalo DELFI.lt žurnalistui. Paskambinęs ekscentriškam SEL lyderiui Egidijui Dragūnui pasiteirauti, kodėl neatvyko į teismo posėdį, kuriame turėjo būti nagrinėjama Selo byla dėl nedidelio chuliganizmo, žurnalistas išgirdo tokius jam skirtus epitetus kaip „spuoguotas onanistas“, „durnelis“ bei „asilėlis“.

Praėjusį savaitgalį pramogų verslo banginių įtūžį teko pajusti ir portalo panele.lt žurnalistams. Norėję nufotografuoti į sostinės gėjų klubą įeinantį čia turėjusį koncertuoti dainininką Sashą Son, žurnalistai sulaukė audringos buvusio SEL vadybininko Martyno Tylos, dabar globojančio Sashą Son, reakcijos. Nors per susistumdymą nei fizinių sužalojimų, nei materialinių nuostolių nebuvo patirta, tačiau psichologinę ataką patyrusi žurnalistė parašė pareiškimą policijai.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją