Sausio 10-ąją muzikos apdovanojimų M.A.M.A.2013 tikslinė auditorija - 15-49 metų žiūrovai rinkosi iškilmes tiesiogiai transliavusį TV3 kanalą. Preliminariais duomenimis, transliacijos metu (19.30 – 22.37 val.) šią laidą pasižiūrėjo 30.0 procentų žiūrovų, kai artimiausiam konkurentui dėmesį skyrė tik 14.4 proc. žiūrovų.

Apdovanojimams įsibėgėjus 15-49 metų amžiaus žiūrovų susidomėjimas tik augo ir įspūdingo šou transliacijos pabaigoje siekė lubas: 22.20 val. M.A.M.A. apdovanojimus rinkosi net 36.2 proc., kai artimiausią konkurentą, rodžiusį tarptautinį festivalį „Slavianskij bazar“, tuo metu stebėjo vos 11.5 proc. žiūrovų.

„Puikūs M.A.M.A.2013 transliacijos reitingai tik įrodo, kad einame teisingu keliu, nebijodami eksperimentuoti, groti ne tik populiariausius hitus, bet ir naujus kūrinius, pateikti juos vakarietišku formatu, - sakė apdovanojimus surengusios Asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ pirmininkas Martynas Tyla. – Nuoširdžiai dėkojame apdovanojimų dalyviams, kurie atidavė visas kūrybines ir fizines jėgas, kad pasiektume tokį rezultatą. Ačiū visiems nominantams ir laureatams, susirinkusiems į Kauno „Žalgirio“ areną. Taip pat ačiū mūsų partneriams – AGATA, LATGA, TV3 televizijai, televizijai internete TV3 Play ir visiems rėmėjams, kurių dėka galėjome surengti tokį renginį, kuris iškėlė Lietuvos muzikinę kartelę dar aukščiau“.

M.A.M.A.2013 ceremonijoje buvo išdalyta 14 garbingų statulėlių geriausiems metų atlikėjams ir muzikos kūrėjams. Apdovanojimą už viso gyvenimo nuopelnus įrašu paskelbė Lietuvos respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Jis atiteko legendinei grupei „Antis“.

Ceremoniją vedė neprilygstamasis Marijus Mikutavičius, jam talkino Rolandas Mackevičius ir Jonas Nainys. Šventės scenoje iš viso pasirodė apie 500 žmonių, specialiuosius triukus padėjo įgyvendinti geriausi šalies kaskadininkai.

Apdovanojimų pabaigtuvės vyko sostinės klube „CASH Lounge bar“, vakarėlyje dalyvavo ryškiausios M.A.M.A. ceremonijos žvaigždės, iki ryto kėlusios taures ir besilinksminusios šokių aikštelėje.