Buvusi realybės šou dalyvė po nesėkmingų bandymų įsitvirtinti popmuzikos pasaulyje, pasuko į žurnalistikos pusę ir ne vienerius metus dirbo reportere įvairiose laidose.

Kartais jai tekdavo atlikti ir gana pavojingas misijas. Praėjusią vasarą, kuomet ji dirbo LNK laidos „24 valandos” redaktore-reportere, jai teko nukentėti nuo neblaivaus piliečio. Atvykusi filmuoti reportažo į Slabados kaimą (Ukmergės r.), reporterė pateko tiesiai į šeimyninio konflikto epicentrą, o į operatorių neblaivaus vyriškio mestas žiebtuvėlis pataikė Donatai į kaktą ir ją prakirto.

Dabar gi už kalinčio sutuoktinio rugpjūtį ištekėjusi moteris dirba kur kas smagesnį ir spalvingesnį darbą – ji yra BTV laidos „Muzikinė kaukė“, šį sezoną triukšmingai įsiveržusios tarp labiausiai žiūrimų televizijos kanalų laidų, vykdančioji prodiuserė.

Realu, kad fantastiškus reitingus (lapkričio viduryje „Muzikinė kaukė“ buvo įsiveržusi net į antrą žiūrimiausių televizijos laidų hitparado vietą) šiame šou, kuriame Lietuvos atlikėjai įsikūnija į populiarius artistus, padėjo pelnyti ir nemažai sceninės bei televizinės patirties turinti Donata Baltrušaitytė-Gutauskienė.