Anot vienos ryšių su visuomene agentūros darbuotojos Linos Vaitiekūnaitės, savo dalyvavimą renginyje buvo patvirtinę beveik trisdešimt konkrečių, pranešime spaudai įvardintų asmenų.

Taip pat pažymima, jog iš viso numatoma, kad aukcione dalyvaus apie du šimtus žmonių. Tuo metu Rotušėje vykusiame renginyje apsilankę Klubas.lt žurnalistai preliminariai paskaičiavo, jog svečių susirinko apie šešiasdešimt, o iš savo dalyvavimą patvirtinusių garsenybių atvyko dizainerė Julija Žilėnienė ir televizijos laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė.

Aukcione, kurio metu savo kūrinius siūlė apie dvidešimt menininkų, buvo suaukota beveik dvidešimt tūkstančių litų, kuriuos labdaros fondas ,,Saulės smiltys“ skirs Kauno 2-osios klinikinės ligoninės vaikų pulmonologijos skyriui.

Įpusėjus aukcionui, kurį vedė Dainius Martinaitis, dėl patikusių meno kūrinių besivaržančius svečius išblaškė netikėtai į Rotušės salę užklydęs save kunigaikščiu Vilgaudu vadinantis žymus Vilniaus centro veikėjas Stasys Urniežius. Prisėdęs prie organizatorių, Vilgaudas stebėjo, kas vyksta. Vėliau, šnektelėjęs su viena iš renginio organizatorių, pabučiavo jai ranką ir dingo.

Klubui.lt pasiteiravus, kodėl neatvyko savo dalyvavimą patvirtinusi gausi žvaigždžių plejada, paaiškėjo, jog tai – tik viešųjų ryšių agentūros pinklės žiniasklaidai. Apie nedalyvavimą renginyje agentūrą iš karto informavo televizijos laidų vedėja Živilė Vaškytė, neplanavo jame dalyvauti ir Deivydas bei Natalija Zvonkai ir daugelis kitų, neva pasižadėjusių atvykti.Pramogų pasaulio atstovai paaiškino neabejingai sureagavę į gautus kvietimus, tačiau dalyvauti negalėję dėl suplanuotų darbų.

Labdaros aukciono akimirkos - Klubas.lt fotogalerijoje