Tačiau karo nebus – pats Samas šią skambią frazę apibūdina kaip metaforą, nusakančią laikinumą pramogų pasaulyje, o ne savotišką antikomplimentą žavioms „69 danguje“ merginoms.

Anot Samo, ši frazė, nuskambėjusi tiesioginio eterio metu, besiginčijant su valdžios vyrais ir moterimis, ketinančiais kūrėjus apkrauti padidintais mokesčiais, yra vaizdinga metafora, skirta tiems, kurie dainininkų ir menininkų gyvenimą įsivaizduoja kur kas kitaip, nei yra iš tiesų.

Anot Samo, muzikantų, o ypač popgrupių dienos ant scenos yra suskaičiuotos – po trejų metų ateis nauji veidai, todėl įsivaizduojami milžiniški honorarai krenta iki minimalių sumų, be to, ko gero tik šou verslo virtuvėje pabuvoję suvoks, kad Lietuvos žvaigždėms dar labai toli iki pinigų maišų – ,,už tūkstantinių honorarų“ dar stovi ir muzikos autorius, rūbai, scena, atlikimai, instrumentai ir taip toliau. Tariant Samo žodžiais, dainininkui lieka tik trupiniai ant stalo.

,,Visi įsikandę stereotipų – Valinskas nusipirko namą saloje, šeškės (taip populiariai vadinama grupė „69 danguje” – KLUBAS.lt pastaba) atostogavo Tailande. Niekam neįdomu, kad tai laikina. Niekas nesuvokia, kad muzikos biznis yra apmokestintas jau seniai ir jokių išlygų neturėjo, kad kompaktai yra su aštuoniolikos procentų PVM ir jokių lengvatų niekada neturėjo. Ir kai yra sulyginami melžėja ir baleto šokėja, kuri gauna penkis šimtus litų ir sėdi su išnarintais sąnariais, ar muzikantu, tai čia yra baisiau negu baisu - sovietų laikais net to nebuvo. Žmonės net nesigilina ir net nesivokia, kas ta kūryba. Kai viskas yra sumaišoma ir pastatoma ant blizgučių ir popžvaigždučių, kurios du metus gavo geresnius honorarus ir po to viskas baigėsi, tai...“, - piktinasi Samas ir priduria, jog vadinamosios žvaigždės visuomet vaikučiams koncertuoja nemokamai, Lietuvą reprezentuoja užsienio valstybėse, tačiau, pavyzdžiui bent jau BIX, Konstitucijoje numatytos paramos kultūrai taip ir nėra sulaukę.

„69 danguje” prodiuseris Egmontas Bžeskas tik nusijuokė, išgirdęs, kokia sparnuota frazę krizę ir laikinumą pramogų versle nusakė jo senas bičiulis Samas. „Iš tikrųjų jis nieko nepamelavo, žmonės iš tikrųjų raukšlėjasi ir nieko tame nėra baisaus – aišku, kad mergos tikrai pasens, susiras mylimus žmonės, apsives, susilauks vaikų – viskas gyvenime keičiasi. Ir labai gerai, kad keičiasi. Pačios panos supranta, kad taip bus, ir aš pats matau, kad pas mane raukšlių daugėja, - filosofavo E.Bžeskas. - Baisiausia, kad per šią krizę nieko naujo neatsiras, nes niekam nieko nebereikia, ypač muzikoje. Dabar liks tik tas, kas pardavinės duoną. Man atrodo, kad muzikos ir taip jau nereikėjo, o dabar dar labiau nereikės. Visiems yra blogai, mums irgi yra blogai ir mus dar naikins su mokesčiais“.

Panašu, kad šiokį tokį nuosmukį patirs ir jau patiria net ir toks sėkmingas projektas kaip „69 danguje”. Pasak E.Bžesko, kalėdinis laikotarpis, lyginant su praėjusias metais, išliko daugmaž tokiame pačiame lygyje, nors keli užsakovai ir atšaukė užsakytus koncertus. Tačiau sausio mėnesio koncertų grafoje tuščia, kai prieš metus dar visą mėnesį ir po Naujųjų metų „69 danguje” nuolat koncertuodavo įmonių vakarėliuose.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją