Pasak moters, parašyti pareiškimą dėl įžeidžiančių ir šmeižikiškų komentarų keliuose Lietuvos portaluose ją pastūmėjo noras, kad skaitytojai viešojoje erdvėje išmoktų gerbti vienas kitą. „Vienas komentaras visiškai įžeidė mane kaip moterį, kitame parašytas visiškas šmeižtas apie mano gyvenimą“, - portalui KLUBAS.lt sakė A.Grudytė.

Nors moteris prisipažino, jog apie save yra skaičiusi ir baisesnių komentarų, tačiau konkrečiam žingsniui ryžosi tik dabar, įkvėpta sėkmingų kovos su interneto nepraustaburniais, klaidingai manančiais, jog virtualioje erdvėje jie yra neatsekami, pavyzdžiais.

Žiniasklaidoje buvo plačiai rašyta, jog policija reagavo į įžymybių skundus ir nustatė Dainos Bosas bei Manto Petruškevičiaus įžeidinėtojus. Į priekį smarkiai pasistūmėjo ir reikalai Eglės Jackaitės byloje.

„Negali žmonės būti nebaudžiami – viešoje erdvėje jie turi gerbti vienas kitą. Gali kritikuoti, kokia esu aktorė ar laidų vedėja, bet įžeidinėti ir žeminti niekas neturi teisės. Tai turėtų būti pamoka kitiems tuo užsiiminėjantiems komentatoriams“, - pasakojo A.Grudytė.

KLUBAS.lt duomenimis, tyrimą pradėję Šiaulių policijos pareigūnai jau yra per žingsnį nuo vieno šmeižikiško komentaro autoriaus identifikavimo. A.Grudytė prisipažino nerimaujanti, jog tai gali pasirodyti esantis jai pažįstamas žmogus.