Ir nors uždarymo ceremonijoje taip ir nepasirodė viena sėkmingiausių Didžiosios Britanijos grupių „Pink Floyd“, kurios dalyvavimas būtų prilygęs dar vienam olimpiniam aukso medaliui, muzikos mėgėjai neliko nusivylę – olimpiniame stadione susirinkę 80 tūkstančių žiūrovų, o prie televizorių ekranų prilipusi milijardinė auditorija kelias valandas galėjo gėrėtis britų muzikos lobynu.

Ir nors stadione viena legenda keitė kitą, labiausiai buvo laukiamas legendinės Anglijos merginų grupės „Spice Girls“ pasirodymas. 1994-aisiais, kuomet penkios jaunos, kai kurios nė dvidešimties metų nesulaukusios merginos pradėjo savo triumfo žygį, nė viena jų net didžiausiose svajonėse negalėjo įsivaizduoti, kad po aštuoniolikos metų jos pasirodys tokioje didingoje šventėje.

Nors 2000-aisiais apie savo gyvavimo pabaigą paskelbusios merginos dar buvo sugrįžusios į sceną 2007-2008 metais, po šio atsisveikinimo turo jau niekas nebesitikėjo jų kada nors išvysti scenoje. Vis tik olimpinių žaidynių magija pasirodė esanti stipresnė už visus kitus „ne“, ir prie keturiasdešimtmečio slenksčio artėjančios Victoria Beckham, Melanie Crisholm, Geri Halliwell, Emma Bunton ir Melanie Brown vėl susivienijo.

Pasirodymas pavyko puikiai – publika klykė iš susižavėjimo, matydama savo herojes ant išpuoštų taksi automobilių stogų, o stiprioji lytis turėjo pripažinti, jog buvusios popscenos žvaigždės iki šiol išsaugojo puikias figūras.