Į Kanų kino festivalį tradiciškai suvažiuos žinomiausi aktoriai, režisieriai, kino ir pramogų mylėtojai.

Neabejojame, kad raudonuoju kilimu netrukus žengs žavingais apdarais pasipuošusios ponios ir kostiumuoti ponai. Galbūt paparaciams pavyks užfiksuoti ir jūra bei auksiniu smėliu besimėgaujančias kino ekranų ir podiumų gražuoles?

Na o laukdami naujų Kanų festivalio ir raudonojo kilimo madų, prisiminkime, kaip didžiosios žvaigždės šiame festivalyje atrodė prieš dešimt, dvidešimt ar net daugiau metų. Nuotraukų galerijoje puikuojasi tada dar niekam nežinoma aktore Brigitte Bardot, kuri paplūdimyje demonstruoja savo liauną kūną ir tuomet madingą bikinį. Tokia B. Bardot buvo 1953-iaisiais.

1955-ųjų Kanų festivalyje tikra žvaigždė buvo Grace Kelly, kuri iš pradžių nenorėjo dalyvauti šiuose kino apdovanojimuose, bet sutiko, nes juose buvo rodomas filmas „The Country Girl“ už kurį aktorė gavo Oskarą. Ir vėliau ji tikriausiai džiaugėsi, kad dalyvavo šventėje, nes joje susipažino su tuo metu geidžiamiausiu jaunikiu princu Rainieru trečiuoju. Pasipuošusi pūsta suknele gražioji šviesiaplaukė tą vakarą atrodė nepriekaištingai. Po 11 mėnesių mergina iš Filadelfijos tapo princese.

Nemažai dėmesio 1964-ųjų Kanų kino festivalyje sulaukė anglų žvaigždutės Caron Gardner ir Barbara Ray. Prancūzijos Rivjeroje šios viliokės demonstravo paskutines tų metų madas ir elgėsi tikrai drąsiai – tais laikais iš minios jos išsiskyrė koketiška išvaizda ir nesuvaržytu elgesiu.

1987-aisiais visų akys krypo į princesę Dianą. Kanuose ji pasirodė su vyru princu Charlesu. Princo ir visų aplinkinių dėmesį Di prikaustė į pagalbą pasitelkusi savo mylimiausią suknelių dizainerę Catherine Walker. C. Walker Dianai sukūrė prabangią šviesiai mėlyną šifono suknelę. Panašiomis suknelėmis vėliau rengėsi visos princesės gerbėjos, tarp jų ir Grace Kelly.

Madonna visada traukė akį. 1991-aisiais Kanuose ji dar kartą įrodė, kad tuo metu buvo ryškiausia popkaralienė. Žvilgterėti į „material girl“, pasipuošusią rytietiškais motyvais ir žymiąja smailia Jean Paul Gaultier liemenėle, į Kanus sugūžėjo daugiau nei 20 tūkstančių gerbėjų.

1997-aisiais viena populiariausių porų buvo tituluojami tuometiniai sutuoktiniai Bruce‘as Willisas ir Demi Moore. Pora atvyko ir į 50-ąjį Kanų festivalį. Demi Moore Bruce’o pašonėje atrodė kaip tikra dama ir iš minios išsiskyrė originaliai dekoruota suknia.

Tai patys metai buvo itin sėkmingi legendinei merginų grupei „Spice Girls“. Tada Victoria Beckham nebuvo turtingiausia šios grupės narė, o kai kurioms merginoms puikiausia apranga atrodė „Adidas“ sportinis kostiumas. Ne veltui tų laikų paaugliai dėvėjo timpas ir vėlė plaukus.

Stilingai ir neįprastai 2001-ųjų Kanuose atrodė aktorė Laetitie Casta. Ji Kanų kino festivalyje dalyvavo filmo „Les Ames Fortes“, kuriame filmavosi, pristatyme. L. Casta pasakojo, kad filmuodamasi naujame filme šešias savaites turėjo praleisti su vilkais. Argi nuotraukoje tai matosi?

2006-ųjų Kanuose dėmesio netrūko Monicai Belluci. Vieni stebėjosi keista aktorės suknelės spalva, kiti žavėjosi jos formomis ir elegancija. Svarbiausia – Monica neliko nepastebėta.

Nekantriai laukiame naujų raudonojo kilimo madų ir naujausių žinių iš Kanų kino festivalio.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją