Absoliučiais nugalėtojais tapo choreografas Jurijus Smoriginas ir estrados princas Radži – jiems, pasirodo, vienas juokas per Velykas suvalgyti po dešimt, ir net daugiau kiaušinių.

Kiaušinių karalienę išsiaiškinti sekėsi kur kas sunkiau. „Vienas, gal du“, - paklaustos, kiek kiaušinių suvalgo per tradicinius Velykų pusryčius, paprastai trunkančius apie porą valandų, sakė dailiosios lyties atstovės, dainininkės Natalija Zvonkė, Džordana Butkutė, Aistė Pilvelytė. Aktorė Inga Jankauskaitė dar pridūrė: „Ir tai tik atbulais dantimis“. Radijo ir televizijos laidų vedėjai Skaivai Jasevičiūtei Velykos – bene vienintelis metas, kuomet ji valgo kiaušinius. Anksčiau sukirsdavusi po šešis kiaušinius, dabar ji šio kaloringo užkandžio privengia.

Ir tik dainininkė Viktorija Masteikaitė-Wika sakė, jog per Velykas gali sukirsti daugiau nei porą kiaušinių. „Penkis, o gal ir šešis, - skaičiavo septyniolikmetė „Ričkos“ atlikėja. - Bet tik dėlto, kad mėgstu margučius daužyti, o paskui juos liepia suvalgyti“.

J.Smoriginas suvalgo ir vaikų margučius

Sakoma, kad sportininkams labai sveika valgyti kiaušinio baltymą – geriau raumenys auga. Tačiau choreografas ir šokėjas Jurijus Smoriginas kiaušinius valgo ne dėl sveikatos, o dėl to, kad jam skanu ir kad lieka nuo kitų.

Šokėjas per Velykas kiaušinių suvalgo tikrai nemažai. Nors suvalgytų margučių neskaičiuoja, J. Smoriginas spėja, kad jų gali būti daugiau nei tuzinas. „Aišku, po Velykų tam tikrą laiką kiaušinių nebevalgau. Kiaušinių per Velykas daug valgau, nes kaip tėvas turiu suvalgyti vaikų margučius, jei jie palieka. Neišmesi juk velykinių kiaušinių. Juos marginame, ruošiamės, todėl išmesti negalima“, – sakė choreografas.

Kitas kiaušinių valgymo rekordininkas Radži nemano, kad per porą valandų suvalgyti dešimt kiaušinių yra kažkas ypatingo. „Normaliai, – šypteli Radži. Valgau juos ir su krienais, ir su majonezu. Taip ir gyvename – maitinamės spermatozoidais“.

Ir J.Smoriginas, ir Radži gerokai lenkia įspūdingo sudėjimo humoristą Vitalijų Cololo. „Virtų kiaušinių nelabai mėgstu, dažniau valgau keptus, omletą. Bet jei valgau virtus, tai būtinai su majonezu, – pasakojo V. Cololo. – Daugiausia prie pusryčių stalo galėčiau suvalgyti kokius šešis kiaušinius, bet tada jau nieko kito negalėčiau valgyti. O jei vienu prisėdimu tektų suvalgyti dešimt ar daugiau kiaušinių – sugadinčiau šventinį stalą, nes tikriausiai juos visus atpilčiau.“

Dainininko Viliaus Tarasovo šaldytuve kiaušinių visada galima užtikti. Tačiau masyvius raumenis sporto salėje užsiauginęs dainininkas lazdos per Velykas neperlenkia ir su pasimėgavimu suvalgęs 5-6 kiaušinius, kuriam laikui šį patiekalą pamiršta.

Tiek pat virtų kiaušinių per Velykas gali sudoroti ir muzikos prodiuseris Egmontas Bžeskas. „Prisimenu, kažkada vaikystėje esu ir septynis virtus kiaušinius vieną po kito surijęs. Oi, išbarė tada mane mama!“ – juokėsi E.Bžeskas. Prodiuserio mamos pyktį galima suprasti – sovietiniais laikais kiaušiniai nors ir nebuvo tokia retenybė kaip bananai, tačiau ir jų ne kiekvieną dieną parduotuvėje buvo galima nusipirkti.

Pralaimėtos A.Valinsko lažybos

„Kiaušinių valgymas man nėra kančia. Kaip ir kas dieną ar kas antrą dieną valgau – taip pat ir per Velykas. Tik per Velykas su labiau šventiška aureole lupamas lukštas“, – šypsojosi A. Valinskas.

Nors dabar pramogų verslo veteranas per Velykas suvalgo tik du ar tris margučius, kadaise kiaušinius jis kirsdavo iš peties. Tiesa, ne virtus, o keptus. „Ankstyvaisiais studentavimo metais per lažybas suvalgiau 27 keptus kiaušinius. Po to laiko atėjau į protą ir tiek kiaušinių nebevalgau“, - prisimena A.Valinskas.

Tiesa, lažybas tuometinis studentas Arūnas pralaimėjo, nes buvo įsitikinęs, jog vienų prisėdimu gali suvalgyti 40 kiaušinių.

Kiaušinių gerbėja nėra ir Inga Valinskienė – ji per Velykas suvalgo vieną ar du kiaušinius. O Valinskų atžalos šio baltymų šaltinio apskritai nemėgsta, todėl tuos kiaušinius, kuriuos jie daužia mėgindami lukšto kietumą, šeimininkai supjausto į pikantiškas salotas.

Geras A.Valinsko draugas dainininkas Žilvinas Žvagulis turi savo nuomonę apie velykinius kiaušinius. „Tai kad vyrai kiaušinių nevalgo – tarp durų kiša“, - nusijuokė Ž.Žvagulis, tačiau po akimirkos surimtėjęs pridūrė, kad sugeba suvalgyti 5-6 kiaušinius. Daugiau nevalgo, nes „nuo tiek kiaušinių kita diena būtų nelabai gera“. Jo žmona, dainininkė Irena Starošaitė pagal suvalgomų margučių skaičiumi lygiuotis su savo vyru negalėtų. „Kiaušiniai – ne moteriškas reikalas“, - sako Žilvinas.

Jam turbūt pritartų „Mis Lietuva 2007”, televizijos serialo „Moterys meluoja geriau“ aktorė Jurgita Jurkutė. „Kiaušinių nemėgstu, ypač virtų – net nežinau kodėl. Tad per Velykas kiaušinius valgau ne visada“, – prisipažįsta mergina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją