KLUBAS.lt jau rašė, kad prieš pora savaičių Vitebske (Baltarusija) vykusio festivalio „Slavianskij bazar“ rėmuose savo solinį koncertą surengė ir Irina Alegrova. Dainininkė uždraudė filmuoti ir fotografuoti savo pasirodymą, tad fotografams teko susidėti savo aparatūrą. Margarita Fomina, rašanti apie koncertus savo bloge, reikalavimui nepakluso net tada, kai to paprašė apsaugininkas (pati žurnalistė teigė, jog fotoaparatas buvo išjungtas, nors kiti jos kolegos tvirtina, kad aparatas buvo įjungtas), tad šis gana grubiu mostu nusuko prie stovo pritvirtintą fotoaparatą ir sulaužė tvirtinimo mechanizmą.

Žurnalistė nusprendė garsiai prabilti apie šį incidentą, ir jau po kelių dienų apie šį įvykį rašė daugybė postsovietinių respublikų leidinių. Maža to, M.Fomina Rusijos kultūros ministrui Vladimirui Medinskiui nusiuntė laišką, kuriame prašo iš I.Alegrovos atimti Rusijos liaudies artistės vardą. Žurnalistė taip pat pasiryžusi grumtis ir dėl piniginės kompensacijos – nors sulaužytas stovas kainavo 200 dolerių, moralinę skriaudą ji vertina kur kas ženklesne suma – vieni Rusijos leidiniai rašo, jog M.Fomina nori prisiteisti 5 milijonus rublių (apie 435 tūkstančius litų), kiti nurodo net 10 milijonų rublių sumą (apie 870 tūkstančių litų). Esą už šiuos pinigus M.Fomina Maksvoje įsigytų butą arba namą.

Pati I.Alegrova kurį laiką šio skandalo nekomentavo, tačiau vėliau atsivėrė Rusijos leidinio „Moskovskij komsomolec“ žurnalistams. Paklausta žurnalistų, jog galbūt jai reikėtų kompensuoti nuostolius, kuriuos sulaužius fotoaparato stovą patyrė M.Fomina, I.Alegrova atsakė: „Žinote, aš nesu fotografė, nesusigaudau aparatūroje, nežinau, kas pas ją lūžo ir ką reikia pirkti. Ji mums apie tai nepranešė. Tačiau aš esu moteris, ir tikiuosi, kad turiu gerą skonį. Ir ji yra moteris. Todėl kaip kompensaciją aš jai galiu nupirkti, pavyzdžiui, palaidinę“.