Konfliktas prasidėjo liepos pradžioje, kuomet Dainius Matijošaitis savo paskyroje socialiniame tinklapyje, rašydamas apie fotosesijai duotą savo automobilį, kelis žmones, nenurodydamas jų pavardžių, pavadino „Kugeliu“ ir „Šaltiena“.

Nors Kauno savivaldybės tarybos narys naudojo Ezopo kalba, nemažai pramogų pasaulio atstovų suprato, kad taip žuvų pirštelių magnato sūnus pavadino Ugnių Kiguolį ir jo draugijoje dažnai pastebimą Moniką Šalčiūtę. Įsižeidęs Kauno milijonierius paruošė dokumentus, skirtus įvairioms instancijomis, kuriuose reikalauja viešo atsiprašymo ir informacijos paneigimo.

Panašu, kad kai kurios Lietuvos pramogų pasaulio įžymybės tik ir laukė, kad pastaraisiais mėnesiais savo nuomonę įvairiais klausimais aktyviai reiškiantis Ugnius Kiguolis žengtų tokį žingsnį.

„Kartais pagalvoju, kokioje aš šalyje gyvenu. Tada suprantu – toje, kurioje žmonės bando įrodyti, kad jie nėra patiekalai. Mmmm kugelis...“, - ironiškai savo paskyroje brūkštelėjo dainininkas Vaidas Baumila, tarp eilučių leisdamas suprasti, ką jis turi mintyje. Beje, prieš pusantro mėnesio Vaidas Baumila ir Ugnius Kiguolis buvo susirėmę aštriame ginče dėl šeimyninių vertybių – šis konfliktas į šalies pramogų pasaulio istoriją pateko kaip „Vaivorykštės karas“.

Maža to, su savo trigrašiu į „Kugelio karą“ įsiterpė ir humoristas Mantas Katleris, kuris savo paskyroje publikavo kugelio nuotrauką ir paaiškino, kad taip bando atsiprašyti Monikos Šalčiūtės, kurios išvaizda jam priminė vieną pornografinių filmų aktorę.

„Įžeisti nieko nenorėjau. Labai atsiprašau tos merginos. O vietoje atsiprašymo gėlių iškepiau jai atsiprašymo kugelį. Nes kažkur skaičiau, kad jai labai patinka. Buvo pertrauką padariusi, bet dabar vėl mėgsta. Tai va. Sorry iš visos širdies. Kugelis skanus, laukia“, - savo paskyroje rašė Mantas Katleris.

Ugnius Kiguolis gana greitai sureagavo į humoristo žodžius, savo paskyroje M.Katlerį apibūdinęs kaip tikrą „lietuvį-vagį-humoristą“, matyt pastebėjęs, kad humoristas į savo paskyrą įkėlė ne savo paties darytą kugelio fotografiją. Tiesa, netrukus šis apibūdinimas buvo ištrintas.