Pilnutėlę penkiolika tūkstančių žiūrovų talpinančią Kauno „Žalgirio“ areną surinkęs Gytis Paškevičius tapo pirmuoju Lietuvos atlikėju visiškai užpildžiusiam didžiausią šalies areną ir nušluostęs nosį net pačiam Egidijui „Daug garso ir šviesos“ Dragūnui, kuris skelbėsi esąs sėkmingiausiu šalies atlikėju. Beje, kaip ir Gytis Paškevičius, Egidijus Dragūnas, pastarosiomis dienomis žiniasklaidoje viešai aiškinęsis savo santykius su M.A.M.A organizatoriais, juose taip pat nepasirodys.

Stulbinančio žiūrovų susidomėjimo nepakako, kad G.Paškevičius atsidurtų tarp trijų dainininkų, pretenduojančių tapti Metų atlikėju. Neseniai penkiasdešimtmetį atšventęs garsusis šiaulietis pateko į pirminį nominantų šešetuką, kurį atrinko ir patvirtino Muzikos asociacijos tarybos nariai, tarp kurių yra Marijaus Mikutavičiaus ir Manto Jankavičiaus karjera besirūpinantis Gytis Jagminas, pats Marijus Mikutavičius, Saulius Urbonavičius-Samas, Martynas Tyla, Gabrielius Liaudanskis-Svaras, Rolandas Skaisgirys ir Algirdas Kaušpėdas.

Į šešetukus taip pat pateko roko grupė „Antis“, kurioje dainuoja Algirdas Kaušpėdas (Metų roko grupės/atlikėjo bei Metų grupės nominacijoje), „G&G Sindikatas”, kurioje repuoja Svaras (Metų hip-hop grupės/atlikėjo, Metų vaizdo klipo bei Metų grupės nominacijose), Marijus Mikutavičius bei Mantas Jankavičius (Metų atlikėjo bei Metų vaizdo klipo nominacijose), tačiau suskaičiavus 68 komisijos narių (jų pavardės neskelbiamos siekiant išvengti piktnaudžiavimo) balsus, finaliniame Metų atlikėjo nominantų trejetuke Gyčio Paškevičiaus pavardės nebeliko.

Tačiau šiame trejetuke figūruoja Muzikos asociacijos tarybos narys Marijus Mikutavičius bei kito Tarybos nario Gyčio Jagmino globojamas Mantas Jankavičius – jiems kompaniją sudaro Andrius Mamontovas, kuris viešoje erdvėje jau pažėrė savo abejones dėl M.A.M.A apdovanojimų reikalingumo ir patikino, jog šioje fiestoje nedalyvausiąs.

M.Mikutavičius ir M.Jankavičius taip pat pateko ir į Metų muzikos vaizdo klipų nominantų trijulę.

Finaliniuose nominantų trejetukuose po komisijos narių taip pat liko „Antis“ ir „G&G Sindikatas” (pastaroji grupė – net trijuose finaliniuose nominantų trejetukuose).

„Kiemo rinkimai – pats save renku, pats sau medalį užsidedu“, - susiklosčiusią situaciją, kuomet apdovanojimus pretenduoja gauti patys jų steigėjai, apibūdino G.Paškevičius. Dainininkas pasakojo, jog jis, išvydęs nominantų sąrašą, paskambino M.Mikutavičiui, pasikalbėjo su juo ir atsiprašęs pranešė, jog M.A.M.A fiestoje nedalyvausiąs.

„Visi tie komisijos nariai, kurie papuolė tarp nominantų, turėjo padėti atsistatydinimo lapelius ir nedalyvauti, pasakyti, kad jų nerinktų. Pavyzdžiui, jei būčiau buvęs komisijoje ir mane būtų įtraukę į nominantų sąrašą, būčiau sakęs, kad brauktų lauk“, - savo nuomonę dėstė G.Paškevičius.

Pasak atlikėjo, normalus muzikantas į apdovanojimus dėmesio nekreipia. „Jis paprasčiausiai dirba savo darbą ir pasitikrina rengdamas koncertų turus ar jubiliejinius koncertus, - sako G.Paškevičius. - Galime trise susėsti, trise padainuoti ir apdovanojimus išsidalinti, bet pas mus į koncertus žmonės neateina“.

G.Paškevičiui užkliuvo ir komisijos narių įslaptinimas. „Kas čia yra tokio paslaptingo? Imperatorių renka?“ - stebėjosi dainininkas.