Primename, kad iš viso gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose dalyvauja šimtas įžymių Lietuvos moterų (dalyvės 2013 metais turėjo būti pastebimos visuomeniniame bei pramoginiame gyvenime), kurios pagal abėcėlės eiliškumą yra suskirstytos į penkis pusfinalius. Iš kiekvieno pusfinalio į didįjį finalą, įvyksiantį balandžio mėnesį pateks po keturias daugiausia Jūsų, skaitytojai, balsų surinkusias dalyves.
Iš pirmųjų dviejų pusfinalių į didįjį finalą pateko Gražina Baikštytė, Gintarė Gurevičiūtė, Evelina Anusauskaitė-Young, Indrė Burlinskaitė, Shorena Janiashvili, Inga Jankauskaitė, Vilma Javtokienė ir Viktorija Macijauskienė .

Rinkimuose yra nustatytas balsų limitas.

Balsavimas vyks iki kovo 30-osios, sekmadienio, vidurnakčio, o antro pusfinalio nugalėtojos bus paskelbtos kovo 31-ąją, pirmadienį.
Priminsime, kad yra svarbus kiekvienas balsas, kuris gali nulemti vienos ar kitos dalyvės vietą galutiniame šimto gražiausių Lietuvos moterų reitinge.

Trečio pusfinalio dalyvės

Diana Martinėlė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Prieš kelerius metus iki tol niekam nežinoma Kauno ponia iššovė lyg torpeda: savo dailių kūno linijų ir neretai ekstravagantiško įvaizdžio dėka Diana Martinėlė tapo tikra vakarėlių puošmena ir bene dažniausiai apkalbama Lietuvos moterimi. Praėjusiais metais KLUBAS.lt sudarytame gražiausių Lietuvos moterų reitinge ponia Diana užėmė 58 vietą. Dabar, kai D. Martinėlė rečiau pasirodo televizijos laidose, jos šansai užimti aukštesnę vietą nėra dideli, tačiau prognozės neretai neišsipildo.

Ingrida Martinkėnaitė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Pastarieji mėnesiai grupės „69 danguje” dainininkei, pergyvenusiai sugriuvusios santuokos dramą, nebuvo lengvi. Tačiau I. Martinkėnaitė niekam neleido suabejoti, kad ji yra stipri moteris – visada pasitempusi, su šypsena veide ji įveikia net ir didžiausius sunkumus. Ir nors per pastaruosius metus lietuviškoje popscenoje atsirado daugybė naujų veidų, I. Martinkėnaitė išliko kaip vienas geriausių šiltos, pozityvios ir gražios moters pavyzdžių pramoginės muzikos pasaulyje. Praėjusių metų reitinge I. Martinkėnaitė kartu su tituluota gražuole Ieva Gervinskaite dalinosi 59-60 vietomis.

Gabrielė Martirosianaitė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Vos viena kita „Mis Lietuvos“ titulą pelniusi mergina išlieka įdomi žiniasklaidai. Gabrielė – vienas tokių sėkmingų pavyzdžių. 2008 metais paskelbta gražiausia Lietuvos mergina, ji greitai tapo įvairių dizainerių mūza ir iki šiol žingsniuoja podiumu, kartais demonstruodama ir gana radikalias alternatyvines madas. Nors po iširusios draugystės su Ramūnu Berkmanu Gabrielės širdies reikalai slepiami po devyniais užraktais, praėjusių metų pabaigoje buvo pasklidusios kalbos, kad tituluotai gražuolei išskirtinį dėmesį rodo supersėkmingas dainininkas ir televizijos laidų vedėjas Marijus Mikutavičius. Praėjusių metų reitinge Gabrielė kartu su televizijos laidų vedėja Živile Vaškyte dalinosi 76-77 vietomis.

Vilija Matačiūnaitė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Tarp Londono ir Vilniaus kurį laiką besiblaškiusi Vilija savo laimės paukštę pagavo gimtajame mieste. Iš pradžių V.Matačiūnaitė, kurią dar daug kas prisimena kaip pirmojo „Kelias į žvaigždes“ maištininkę, triumfavo „Auksiniame balse“, o dabar jau ruošiasi didžiajam „Eurovizijos“ finalui. Kūryboje Vilijai sekasi puikiai, o kai sėkmingai klostosi karjera, negalima nepastebėti ir iš naujo atsiskleidusių grožio žiedų.

Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Tik laikas parodys, ar gražiausia 2013 metų Lietuvos mergina išrinkta Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė ras savo vietą šalies pramogų pasaulyje. Merginą jau buvo galima išvysti keliuose televizijos projektuose, tiesa, kol kas epizodiniuose vaidmenyse. Galbūt tikrojo proveržio bus galima laukti rudenį, kuomet didžiosios televizijos pristatys savo naujus sezonus. Laikas parodys.

Rūta Meilutytė

DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Rūtos Meilutytės kandidatūra sukėlė nemažai ginčų – ar neseniai septynioliktąjį gimtadienį atšventusi plaukikė nėra per jauna šiems rinkimams. Tačiau auksinės Londono olimpiados mergaitės, tampančios žavia mergina, medaliai, laimėti elitiniuose turnyruose, tapo svariu argumentu.

Renata Mikailionytė

DELFI (Š.Mažeikos nuotr.)

Beveik prieš dvidešimt metų Renata buvo vienas tų elitinių Lietuvos modelių, dėl kurios dėmesio garsūs vyrai galėdavosi ryžtis beprotiškiausiems žygiams. Nors nuo šlovingo praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio nutekėjo daug laiko, tačiau prieš akis šiandieniniams keturiasdešimtmečiams taip ir stovi žaviosios A. Valinsko laidos „Taip. Ne“ asistentės paveikslas. Šiandien – jau kiti laikai, tačiau du vaikus auginanti R. Mikailionytė vis dar tokia energinga ir skleidžianti lemtingos moteris grožio kerus.

Rūta Mikelkevičiūtė

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Galime drąsiai kirsti lažybų, jog ta diena, kai Rūta nutars baigti savo televizinę karjerą, pats viena liūdniausių bent pusei Lietuvos vyrų. Visa laimė, kad, ko gero, per artimiausius kelis dešimtmečius toks kataklizmas neįvyks: R. Mikelkevičiūtė yra tiesiog sutverta televizijai. Tiesa, šį sezoną viena žaviausių visų laikų televizijos vedėjų kiek rečiau pasirodo ekrane, tačiau tikėkimės, kad nuo rudens LNK žiūrovai savo pamėgtą televizijos laidų vedėja galės išvysti dažniau. Praėjusiais metais Rūta be didesnio vargo įveikė pusfinalio barjerą, o didžiajame finale užėmė keturioliktą vietą.

Liepa Mondeikaitė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Kuomet prieš kelerius metus radijo stočių klausytojai išgirdo pirmuosius klaipėdietės Liepos Mondeikaitės kūrinius, o netrukus ją išvydo ir televizijos laidose, nedaug kas tikėjo, jog merginos laukia didi ateitis. Per kelerius metus Liepa iš tiesiog simpatiškos studentės virto tikra popscenos gražuole. Ir tai tik pradžia. Praėjusių metų reitinge L. Mondeikaitė užėmė 48 vietą, o šiemet, matyt, galima spėti, kad ir į didįjį finalą pavyks patekti.

Elvyra Monginienė

KLUBAS.lt nuotr.

Dar viena ponia, kuriai pastarieji metai buvo nepaprastai sėkmingi – dizainerės kuriami papuošalai tuoj pat sulaukė pripažinimo, o pati jų efektingos išvaizdos kūrėja ėmė dažnai lankytis vakarėliuose, kas kartą tapdama tikra atgaiva fotometraštininkams: subtili ir rafinuotu skoniu pasižyminti Elvyra Monginienė kiekvieną kartą maloniai nustebina savo drabužių ansambliais.

Anna Mois

DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Skrybėlaičių dizainerė Anna Mois privalo būti įrašyta į gražiausių Lietuvos moterų rinkimų sąrašą. Juk įspūdingos išvaizdos šviesiaplaukė, kuri visuomet išsiskiria savo aprangos stiliumi ir manieromis, neįmanoma užmiršti. Stilinga ir žavinga – taip būtų galima apibūdinti visada valiūkiškai nusiteikusią moterį. Gražiausių Lietuvos moterų konkurse Anna dalyvauja pirmą kartą.

Simona Nainė

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

„Pinup Girls“ narei Simonai pastarieji metai buvo itin spalvingi. Simona ištekėjo už radijo laidų vedėjo Jono Nainio. Atrodo, kad santuoka šiai merginai – tik į naudą, mat po vestuvių ji dar labiau išgražėjo. Jos žavesį, išvaizdą bei iškalbą pastebėjo ir televizijos prodiuseriai. Simona tapo nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos konkurso vedėja. Gali būti, kad šiai žavingai tamsiaplaukei šiemet pasiseks geriau nei praėjusiais metais. Simona pernai buvo 74-oje reitingo vietoje.

Raminta Naujanytė

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Raminta Naujanytė, dar kitaip vadinama Bjelle, visiems puikai žinoma iš TV3 muzikinio šou „Romeo ir Džiuljeta“, kuriame kartu su scenos kolega Tadu Juodsnukiu iškovojo pergalę ir gavo pagrindinius vaidmenis roko operoje. Neabejotina, kad charizmatiška dainininkė iškart papirko klausytojus tiek savo balsu, tiek išvaizda. Todėl būtų didelė klaida, jei lietuviškoji Džiuljeta nebūtų įtraukta į gražiausių Lietuvos moterų rinkimų sąrašą.

Katažina Nemycko

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Prodiuserio Deivydo Zvonkaus sužadėtinė Katažina Nemycko skiriamasis ženklas – paprastumas ir nuoširdumas, kurio ypač stinga Lietuvos įžymybėms. Kas be ko – Katažinos grožis su metais tik dar labiau atsiskleidžia. Dabar K. Nemycko turi ilgus, nepaprasto grožio plaukus, o nuo akinančios šypsenos tiesiog neįmanoma atitraukti akių. Pernai metų gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose Katažina liko 67-oje vietoje.

Beata Nicholson

DELFI (Š.Mažeikos nuotr.)

Po vienerių metų pertraukos į gražiausių Lietuvos moterų rinkimus grįžta televizijos laidų vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Visada besišypsanti moteris – tikras mielumo įsikūnijimas. Tikime, kad Beata už ją balsuojančius žmones papirks pastoviu geros nuotaikos užtaisu.

Ieva Norkūnienė

DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Trumpų plaukų šukuosenos yra negražu? Netiesa. Tai gali patvirtinti šokėja bei choreografė Ieva Norkūnienė. Trumpi šviesūs plaukai – idealiai tinkantis Ievos pasirinkimas, kuris sužavėjo net devyneriais metais už ją jaunesnį dabartinį jos vyrą Adomą. I. Norkūnienė debiutuoja gražiausios Lietuvos moters rinkimuose.

Aistė Paškevičiūtė

KLUBAS.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Televizijos laidų bei renginių vedėja ir modelis Aistė Paškevičiūtė aplinkinių žvilgsnius traukia liekna figūra, smulkiais veido bruožais ir šviesiais plaukais. Praėjusiais metais Aistė gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose užėmė 32-ąją vietą.

Sandra Daukšaitė-Petrulėnė

DELFI (Š.Mažeikos nuotr.)

Sunku apsispręsti, kas iš tikrųjų yra Sandra Daukšaitė-Petrulien, bet šios moters gabumams nėra ribų. Ji ne tik angų kalbos dėstytoja, bet ir televizijos laidų vedėja bei populiari lietuviškų serialų aktorė, sukūrusi pagrindinį vaidmenį režisieriaus Mariaus Ivaškevičiaus kino juostoje „Santa“. Sandra Gražiausios moters konkurse dalyvauja pirmą kartą.

Ramunė Piekautaitė

DELFI (Š.Mažeikos nuotr.)

Viena garsiausių Lietuvos dizainerių Ramunė Piekautaitė – tikras elegancijos ir gracijos pavyzdys. Nepriekaištinga išvaizda ir garbanoti plaukai – pagrindinis Ramunės skiriamasis ženklas, o ką jau bekalbėti apie jos kūrybą, kurios romantiški ir lengvumu pulsuojantys šedevrai paperka moteris. Pernai gražiausių Lietuvos moterų rinkimuose R. Piekautaitė liko 34-oje vietoje.

Vilija Pilibaitytė

KLUBAS.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Šiemet dainininkei Vilijai Pilibaitytei-Miai ir vėl nepasisekė nacionalinės „Eurovizijos“ finalo atrankoje. Ji užleido vietą Vilijai Matačiūnaitei. Iki šiol jausmų labirinte klaidžiojančios žinomos moters širdį užkariavo futbolininkas Edgaras Jankauskas. Labai tikime, kad iš prigimties jautrią Mios sielą ir akis traukiančią išvaizdą pastebės ir už ją balsuojantys portalo KLUBAS.lt skaitytojai. Praėjusių metų gražiausių Lietuvos moterų reitinge V. Pilibaitytė atsidūrė 64-oje vietoje.