Iš viso gerieji Lietuvos žmonės nuo pirmadienio iki transliacijos pabaigos paaukojo per 3 mln. litų, transliacija šiam tikslui buvo specialiai pratęsta - šios akcijos tikslas buvo surinkti tris milijonus litų.

Šių metų „Gerumo diena“ skirta vėžiu sergantiems žmonėms ir jų artimiesiems, todėl rodyti reportažai ir kalbinti pašnekovai negailėjo paramos žodžių ir buvo priminta ne viena garsių žmonių kovos su vėžiu istorija, turėjusi įkvėpti kovai su šia klastinga liga.

Rolandas Janavičius, Vytautas Kernagis, Jurga Ivanauskaitė kovojo ir gyveno iki pat paskutinės akimirkos. Šiandien savo istorijomis gali pasidalinti ir ligą nugalėję Dalius Mertinas, Veronika Povilionienė ar su ja vis dar atkakliai kovojanti Nijolė Veličkienė.

Vis dėlto ne tik garsių žmonių istorijos, bet ir nuoširdūs mažų vaikučių žvilgsniai tiesioginės transliacijos metu gniaužė kvapą laidos vedėjams ir svečiams. Kalbėdama apie tai, kaip šia klastinga, bet nugalima liga sergantiems žmonėms yra svarbi artimųjų parama ir palaikymas, ašarų negalėjo sutramdyti viena vakaro vedėjų Rūta Mikelkevičiūtė. Moteris susijaudinusi pradėjo verkti ir nebegalėjo tęsti pradėto sakinio, todėl gelbėti ją tiesioginiame eteryje teko kolegai Rolandui Vilkončiui.

Primename, kad Rūta ir pati kadaise buvo susidūrusi su šios ligos grėsme – laidų vedėjai teko ištverti krūties operaciją, kai jai buvo pašalintas nepiktybinis auglys. Jaudulio ašaras sunkiai tvardė ir kiti „Gerumo dienos“ dalyviai, o telemaratoną stebėję žiūrovai buvo kaip niekada dosnūs. Ekonominės krizės akivaizdoje, kai valdžios sprendimai priverčia dar labiau susiveržti diržus, jau vakar, tiesioginės „Žvaigždžių duetų“ transliacijos metu, žmonės paaukojo per milijoną litų.

Sergantiems vaikams ir suaugusiems šį vakarą dainavo visas būrys mylimiausių atlikėjų. Aistė Pilvelytė, Sasha Son, Ruslanas Kirilkinas, Žilvinas Žvagulis su Irena Starošaite, Merūnas Vitulskis su Asmik Grigorian, Donatas Montvydas ir kiti.

Viso vakaro metu LNK laidų kūrėjai ir vedėjai dovanojo simbolinius gerumo sparnus geriems Lietuvos žmonėms, kurie savo gerumu dalijasi su tais, kuriems labiausiai jo reikia.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją