Šalia postsovietinei erdvei puikiai žinomų atlikėjų Nikolajus Baskovo, Larisos Dolinos, Anos Lorak, Andželikos Agurbaš, Dimos Bilano, Valerijos, Raimondo Paulso, svečių iš Italijos Riccardo Fogli, Al Bano, ryškiausių Eurovizijos žvaigždžių pasirodys ir Lietuvos atlikėjai.

Šiais metais suaugusių kategorijoje Lietuvą atstovaus Deivis, o vaikų konkurse dainuos dešimtmetė iš Palangos Gabija Paulikaitė.

Paskutiniais metais Lietuvos atlikėjus konkurse „Slavianskij bazar“ lydėdavo sėkmė – užpernai vaikų kategorijoje Eglutė Jurgaitytė buvo apdovanota specialių prizu, o suaugusių konkurse Donatas Montvydas laimėjo „Grand prix“. Pernai ir Jeronimas Milius, ir Kamilė Petrauskaitė pelnė trečiąsias vietas.

Tradiciškai festivalyje, kuris apims per 100 renginių, dalyvaus ir jaunoji Lietuvos dainininkė Evelina Anusauskaitė – ji dainuos specialiame soliniame Latvijos legendos Raimondo Paulso koncerte. Be to, į festivalio veiksmą įsitrauks ir jos tėvai – fotografija besodomintys Evelinos tėvai Jurga ir Ričardas Anusauskai pristatys kelionių fotografijų albumą „Toli iš arti“.

Be to, festivalio lankytojai galės pasigrožėti jų naujausia fotoparoda, kurioje bus pristatyti 40 darbų iš kelionių po Vietnamą, Laosą, Kambodžą, Norvegiją, taip pat fotoetiudai, pasakojantys apie Lietuvą ir Baltarusiją.

„Slavianskyj bazar“ lankytojai įvairiapusiškai pažins Lietuvos popmuzikos pasaulį, mat specialioje naktinėje diskotekoje pasirodys ir populiari krūtis pasididinusių lietuvaičių trijulė.