Vargu ar kuris nors pastarojo laikotarpio renginys galėtų lygintis su grandiozinio masto švente, surengta popmuzikos žvaigždės Filipo Kirkorovo jubiliejaus proga, rašo ru.DELFI.lt.

Pagrindinė šventės susibūrimo vieta – Kremliaus rūmai. Į juos suvažiavo kone visi Rusijos kultūros ir šou verslo atstovai, kad ditirambais ir panegirikomis aukštintų 50-ies metų sukaktį minintį jubiliatą.

Reikia pasakyti, kad F. Kirkorovas pats asmeniškai paskambino kiekvienam į šventę pakviestam svečiui (o jų buvo begalė!), be to, visiems išsiuntinėjo prabangius kvietimus.

Apie kvietimas verta pakalbėti atskirai. Tai buvo atvirukai su viduje įtaisytu nedideliu ekranu, kuriame, atvertus atviruką, iš karto paleidžiamas paties F. Kirkorovo kreipimosi vaizdo įrašas. Anot patikimų šaltinių, vieno tokio atviruko kaina – maždaug 5 tūkst. rublių (79 eurai). Vadinasi, vien kvietimams F. Kirkorovas turėjo išleisti apie 5 mln. rublių (79 tūkst. eurų).

Be kitų įspūdingų šventės akcentų, galima paminėti auksu nuspalvintus ananasus, kuriais buvo išpuošta salė, upes šampano, kalnus austrių ir panašių delikatesų. Sklinda gandai, kad vaišėms buvo paklotas toli gražu ne vienas milijonas – tiesą sakant, beveik dešimt.

Beje, negalima pamiršti ir svarbiausios šalies salės nuomos kainos. O kur dar išlaidos, susijusios su legendiniu Engelbertu Humperdincku, pakviestu linksminti susirinkusiųjų? Viską susumavus, penkiasdešimtmečio iškilmės dainininkui turėjo atsieiti daugiau nei 40 mln. rublių (maždaug 631 tūkst. eurų) – bent taip kalba žmonės.

Kulminaciją šventė pasiekė, kai buvo išvežtas milžiniškas, 400 kilogramų sveriantis, tortas. Tai buvo žymaus konditerio Renato Agzamovo sukurtas šedevras. Ant torto viršaus puikavosi besisukanti karūna su inkrustuotais iš karamelės pagamintais briliantais. Išvydę šį konditerijos stebuklą visi svečiai tiesiog neteko amo.

Dabar metas pereiti prie dovanų – juk kiekviena į šventę pakviesta asmenybė turėjo gerokai pasukti galvą, ką dovanoti garbingam jubiliatui – žmogui, galinčiam sau leisti rengti tokio masto banketus.

„Prieš jubiliejų visi manęs klausinėjo, ar esu sudaręs dovanų sąrašą, – prisipažino artistas Dni.Ru korespondentui. – Dabar juk taip daryti madinga. Sąrašas daug ką supaprastina – iškilmių svečiui netenka spręsti sudėtingo klausimo, ką dovanoti. Tačiau aš taip darydamas jausčiausi nepatogiai, be to, aš šitiek visko turiu!“

„Svarbiausia, mano nuomone, yra tai, kad susirinko visi, kuriuos kviečiau – draugai, kolegos. Beje, iškilo tam tikrų problemų. Juk toje pačioje vietoje, kurioje vyko koncertas, buvo surengtas ir banketas, todėl atgabenti dovanas, tokias kaip paveikslai ar servizai, buvo sudėtinga. Galbūt kas nors nutars padovanoti automobilį, o gal lėktuvą... Visiškai nedidelį. Tai mano svajonė. Vis dėlto drabužių ir batų prašiau nedovanoti – juk ir taip gyvenu kaip drabužinėje“, – juokavo F. Kirkorovas.

Tad kokios gi dovanos artistui buvo teikiamos? Šalies prezidentas pasveikino F. Kirkorovą atsiųsdamas telegramą, be to, pasirašė įsaką apdovanoti artistą garbės ordinu už „didžiulį indėlį į gimtosios šalies estradą ir ilgus metus besitęsiančią veiklą“. F. Kirkorovo sūnus Martinas ir dukra Ala Viktorija nupiešė tėčio portretus.

Apskritai dovanų buvo tiek, kad pakuotes ir puokštes iš Kremliaus teko gabenti sunkvežimiais. F. Kirkorovas gavo rankų darbo šokolado, papuošalų, prabangios kosmetikos, paveikslų, vazų ir daugybę kitų dalykų. Akivaizdu, kad teks kiek paplušėti, kol bus apžiūrėtos visos gautos dovanos.

F. Kirkorovas anksčiau ir dabar:

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)