Tačiau jau dabar aišku, kad ši byla, nepriklausomai nuo jos baigties, gerokai pakeitė aktorės požiūrį į žmones.

„Manęs klausia: „Kas baisiausia gali laukti tavęs?“ Baisiausia jau įvyko – kai sugriuvo mano meilės-laimės pilis, kai kūdikėlis liko be tėvo“, - atsiduso aktorė, kalbėdama su portalu KLUBAS.lt

Po to, kai Eglė Jackaitė prabilo apie buvusio mylimojo Karolio Malinausko vaidmenį šioje byloje, jis, pasak aktorės, nebesidomi, kaip sekasi jų vaikeliui. Nebeskambina ir jo tėvai, kurie, anot E.Jackaitės, taip mylėjo jos ir Karolio sūnelį.

Kol nebuvo prabilta apie K.Malinausko vaidmenį šioje byloje, jis, pasak E.Jackaitės, dažnai skambindavo, jautėsi atsakingu, rūpinosi byla, samdė advokatus.

„Žiauriai atsiprašau, kad įvėliau tave į tokią nesąmonę, viską sutvarkysiu“, - K.Malinausko žodžius prisimena E.Jackaitė. - Bet tiesa yra tokia, kad jo vaiko motina ir jo vaikystės draugė yra teisme, o jis yra tik liudininkas. Nedaviau jokių parodymų iki tol, kol nebuvo jokio kito pasirinkimo, kai aš jau stovėjau teisme. Aš jo nekaltinu, aš ne prieš jį, aš už save, ir už savo vaikus“.

„Kai prokuroras klausė, ar gailiuosi, atsakiau, kad tikrai gailiuosi dėl to, kad esu tokioje padėtyje, kai mane viešai plaka, turiu teisintis, kad įstumta į kampą turiu nupasakoti visą situaciją, kokia ji buvo. Padariau taip, nes neturėjau kito pasirinkimo, - sakė E.Jackaitė. - Gailiuosi dėl to, kad labai tikėjau žmogumi. Bet kaip galėjau netikėti, kai jo kūdikį įsčiose nešiojau, kai romantiškas vestuves planavome, kai atrodė, jog meilė bus iki grabo lentos – kaip galėjau netikėti ir tikrinti žmogų? Aišku, kad tikėjau“.

Reportažuose iš teismo salės buvo cituojami Erikos Kabečiūtės parodymai, kuriuose ji tvirtino, kad E.Jackaitė kreipėsi į ją asmeniškai, prašydama įdarbinti, nes jau laukėsi kūdikio ir tikėjosi didesnių išmokų, nei būtų gavusi vien dirbdama teatre.

Tačiau E.Jackaitė, pažymėjusi, kad E.Kabečiūtė, jau penkis kartus keitė savo parodymus, tvirtina, jog jos buvusios darbdavės žodžiai prasilenkia su tiesa. „Ji sako, kad manęs pagailėjo. Manęs nereikėjo gailėti – gyvenau pakankamai gerai. Mes nebuvome tokios artimos, kad pasakočiau apie savo nėštumą ar apie pajamas. Ji yra Karolio vaikystės draugė, ir visi reikalai buvo sprendžiami per Karolį - jis ir pasiūlė įsidarbinti jos įmonėje, ir aš, aišku, sutikau“, - sako E.Jackaitė, pažymėjusi, kad iki tol E.Kabečiūtę buvo sutikusi tik keletą kartų.

Aktorė tikina, kad algos padidinimo (aktorės alga E.Kabečiūtės vadovaujamoje nekilnojamo turto agentūroje vos per kelias dienas pakilo nuo tūkstančio iki dvylikos tūkstančių litų – KLUBAS.lt pastaba) su ja niekas nederino.

„Nėra mano prašymo, nėra mano parašo ir po jos įsakymu pakelti atlyginimą. Ir kai ji sako, kad mes bendraudavome, tai nėra tiesa. Byloje yra skambučių išklotinės, iš kurių aišku, kad Karolis su ja kontaktuodavo kelis kartus per dieną. Mes telefonu bendravome tik keletą kartų – pirmas pokalbis įvyko, kai sužinojau, kad Karolis su jos geriausia drauge ilsisi Dominikoje. Tada aš su mudviejų poros mėnesių kūdikiu Elijumi buvau namuose Klaipėdoje“, - kelias bylos detales atskleidė E.Jackaitė. Pasak aktorės, K.Malinauskas ją išdavė su turtinga moterimi, užsiimančia šiukšlių verslu. Žinia apie išdavystę E.Jackaitę pasiekė prieš pat 35-ąjį gimtadienį.

Pasak E.Jackaitės, pirmadienį įvykusiame teismo posėdyje E.Kabečiūtė parodymų nedavė, tik paprašė perskaityti jos prisipažinimą. „Ir teisėja jį perskaitė , - sakė E.Jackaitė. - Tačiau į klausimus, kuriuos jai uždavėme, ji neatsakė, sakydama, kad turi teisę į juos neatsakinėti“.

Pasak aktorės, nė vienas byloje dalyvavęs liudininkas nepatvirtino E.Kabečiūtės prisipažinimo.

E.Jackaitė tikina, jog yra pasiryžusi apginti save. „Nes kas mane kitas apgins? Kūdikio tėvas? Jis jau įrodė savo „rūpestį“, „globą“ ir „meilę“ - atsiduso į dramatišką istoriją patekusi E.Jackaitė.