Jų santuoką palaimino ir apeigas atliko vyriausiasis Lietuvos krivis Jonas Trinkūnas ir jo žmona Inija Trinkūnienė.

Tai pirmoji šalies įžymybių pora, vietoje bažnytinės santuokos pasirinkusi pagoniškas apeigas. Po santuokos palaiminimo duodama interviu žiniasklaidos atstovams Aistė pažymėjo, jog ji nuo jaunų dienų jaučia artumą ir tiki gamta, myli Lietuvos kraštą, tad ilgai nesvarstė, kokia turėtų būti santuokos ceremonija, ir kokią dieną įsimylėjėliai turėtų apsikeisti žiedais.

Vestuvėse dalyvavę žurnalistai kone vienbalsiai nusprendė, jog Aistės ir Romano santuoka pretenduoja tapti jaukiausia ir šviesiausia šių metų meilės švente.

Beveik valandą trukusiose apeigose dalyvavo apie keturiasdešimt jaunųjų artimųjų bei draugų, taip pat būrelis žurnalistų. Priešingai nei kai kurios garsios Lietuvos dainininkės, Aistė ir Romanas savo asmeninės šventės neslėpė nuo žiniasklaidos atstovų ir leido jiems kartu su jais bei jų artimaisiais džiaugtis jaukiais ir šviesiais šventės momentais.
Tarp vestuvių svečių buvo galima išvysti ir ne vieną garsų svečią – Aistės drauges buvusią televizininkę Liepą Rimkevičienę, aktorę Žemyną Ašmontaitę, dainininkę Oksaną Pikul, nuotakos brolį, krepšininką Simą Jasaitį, verslininką Marių Gelažniką ir kitus.

Iš svečių labiausiai į akis krito jaunosios brolis Simas Jasaitis, verslininkas Marius Gelažnikas ir Liepa Rimkevičienė, į pagoniškas apeigas atskubėjusi su savo vyru Joriu Rimkevičiumi ir jų antruoju, dar tik pusę metų turinčiu sūneliu.

Liepa pademonstravo, kad puikiai išmano pagoniškų apeigų aprangos kodą - prie trumputės lininės suknelės mergina priderino žalvarinius aksesuarus.

Į išvaizdųjį A.Jasaitytės brolį, krepšininką Simą Jasaitį, apeigose dalyvavusį be žmonos Vaidos, smigo daugelio vestuvėse dalyvavusių moterų ir merginų akys. Šalia jo buvo galima pastebėti ir antros eilės pusseserę, marketingo specialstę Mildą Monstavičiūtę.

S.Jasaitis nudžiugo, išvydęs į apeigas atvykusį verslininką Marių Gelažniką. "Železai, nusifotografuojam", - šyptelėjo verslininką draugiškai apkabindamas S.Jasaitis, o prabangių drabužių parduotuvių savininkas juokaudamas jam čiuptelėjo už gerklės.

Apeigų svečiai - KLUBAS.lt galerijoje

Pagoniškas apeigas, lydimas kanklių muzikos, būgno aido ir ritualinių giesmių, aukojo vyriausias Lietuvos krivis Jonas Trinkūnas ir jo žmona Inija Trinkūnienė.

Svečiai, praėję pro aukštai iškeltas septynias juostas, simbolizuojančias laimės vartus, nekantriai laukė, kada pasirodys jaunieji. Kai jie pasirodė ant kalvos viršaus ir pradjėo leistis į daubą, kur buvo sukurtas aukuras ir pasiruošta apeigoms, svečiai nuščiuvo - Juozo Statkevičiaus sumodeliuota balto šilko suknele pasipuošusi Aistė atrodė pritrenkiančiai. Jaunikis, pasidabinęs klasikiniu kostiumu ir pasirišęs baltą varlytę, atrodė taip pat stilingai ir nuolat šypsojosi.

Jiems praėjus pro laimės vartus, prasidėjo apeigos, per kurias pagoniškų dievybių buvo prašoma rūpintis naujai sukurta šeima, kad šiai netrūktų nei laimės, nei meilės, kad atžalos puoštų jų gyvenimą.

Apeigose netrūko simbolikos - J.Trinkūnas jaunavedžiams nukirpo po plaukų sruogą ir įmetė į aukuro ugnį - tai reiškė, kad nuo šios akimirkos Aistė ir Romanas pradėjo naują, bendrą gyvenimo etapą.

Vėliau vyriausias Lietuvos krivis jauniesiems į rankas įbruko penkių tūkstančių metų senumo akmeninį kirvuką, jaunųjų delnai buvo apvynioti liaudies ornamentais išmarginta juosta ir sutuoktiniai suko tris ratus aplink aukurą - tuo metu svečiai, linkėdami laimės, bėrė ant jų galvų grūdus.

Dar viena svarbi pagoniškų apeigų detalė - svečių palinkėjimai. Kiekvienas svečiais, pradedant nuo jaunųjų tėvų ir močiučių, vienas per kitą demonstruodami iškalbą, Aistei ir Romanui siuntė gražiausius linkėjimus ir į jaunųjų sveikatą iš medinio indo nugerdavo po gurkšnį midaus.

Jauniesiems taip pat teko jo paragauti - įrodydami, kad jie visą gyvenimą pasiryžę eiti kartu, midų turėjo gerti iš vieno dviragio indo ir nulaižyti medų nuo vieno šaukštelio.

KLUBAS.lt fotogalerijoje - Aistė Jasaitytės ir Romano Čeburiako santuoka pagal pagoniškas apeigas.

Beje, etno motyvais buvo nuspalvintas ir A.Jasaitytės mergvakaris, vykęs ketvirtadienį Rumšiškių liaudies ir buities muziejuje. Mergvakario dalyvės pasipuošė tautiniais drabužiais ir žaidė liaudies žaidimus. Išskirtinius šio mergvakario kadrus publikavo portalas KLUBAS.lt

Po santuokos ceremonijos Aistė šypsodamasi sakė, jog savo mergautinės pavardės neatsisako, tačiau nuo šiol prie jos bus pridėta ir jos vyro pavardė.

Po pagoniškų apeigų vakarinė vestuvių dalis vyko už uždarų Europos parko restorano durų.

28 metų Aistė Jasaitytė ir aštuoneriais metais jaunesnis Romanas Čeburiakas susipažino prieš kelerius metus Lietuvos televizijos šokių projekte. Partnerystė virto draugyste, o vėliau gimė ir jausmai. Dar šiais metais į pasaulį turėtų pasibelsti ir sutuoktinių pirmagimis.

KLUBAS.lt fotogalerijoje - pirmieji Aistės ir Romano pažinties epizodai.

Aistė ir Romanas nėra pirmoji pora, kurių pažintis televiziniame šokių projekte peraugo į jausmus. Prieš trejus metus Lietuvos televizijos šokių projekte susipažinusi dainininkės Rūtos Ščiogolevaitės ir šešeriais metais jaunesnio šokėjo Deivydo Meškausko pora jau po metų džiaugėsi pirmagimiu Adomu.

Priešingai nei Aistė ir Romanas, Rūta ir Deivydas savo santykių kol kas nėra įteisinę.