Policija uždarė teritoriją aplink garsųjį kino teatrą „Chinese TheatreHolivudo bulvare, o žiūrovai buvo tikrinami metalo detektoriais ir apuostomi dresuotų šunų. Naujojo filmo peržiūros taip pat vyko aplinkiniuose kino teatruose.

Kai naujausios „Žvaigždžių karų“ dalies žvaigždės ėjo raudonuoju kilimu, gerbėjai, kurių dalis buvo persirengę šios fantastinės kosminės sagos personažais ir laukė prie kino teatro kelias dienas, apipuolė aktorius, prašydami autografų ir nuotraukų su savo mylimais filmų personažais.

„Ko gero, tai didžiausias atidarymas per dešimtmečius, – sakė filmų uždirbamas pajamas stebinčios bendrovės „Exibitor Relations“ analitikas Jeffas Bockas. – Čia daugiau saugumo (priemonių) negu per (Kino) akademijos apdovanojimus. Didžiulis renginys.“

Nuo 1977 metų, kai pirmoji „Žvaigždžių karų“ dalis supažindino pasaulį su Galia, riteriais džedajais, Dartu Veideriu, vukiais ir sumaniais droidais R2-D2 bei C-3PO, ši mokslinės fantastikos saga užsitikrino daugybę gerbėjų visame pasaulyje, kurie apima jau kelias kartas.

Po pirmųjų peržiūrų pirmadienį naujojo filmo pasaulinė premjera įvyks trečiadienį keliolikoje šalių, o JAV kino teatrus ji oficialiai pasieks penktadienį.

Ši istorija apie gėrio ir blogio kovą galaktikoje, draugystę, ištikimybę ir meilę sukūrė svarbų momentą popkultūros istorijoje ir išsivystė į vieną iš didžiausių visų laikų kino sagų.

Pirmasis filmas akimirksniu pavertė didžiausio ryškio žvaigždėmis aktorius Harrisoną Fordą, Carrie Fisher ir Marką Hamillą, suvaidinusius Haną Solą, princesę Lėją ir džedajų Liuką Skaivokerį.

Daugybė gerbėjų labai apsidžiaugė, kad naujausiame filme vėl galės pamatyti šiuos mylimus veteranus.

Naujojo filmo, kuris chronologiškai yra septintoji „Žvaigždžių karų“ dalis, įvykiai klostosi praėjus 30 metų po vaizduojamų originalios trilogijos trečiojoje dalyje – „Džedajaus sugrįžimas“ (Return of the Jedi).

Tačiau jame taip pat apstu naujų veidų, britams aktoriams Johnui Boyegai ir Daisy Ridley naujieji vaidmenys tikriausiai žymės pirmąjį didelį proveržį jų karjerose.

„Galima sakyti, kad tai (lemia) temos, Galia, šviesos kardas – tiesiog yra kažkas, kas sujaudina žmones, ir nemanau, kad tai galima trumpai nusakyti“, – svarstė 23 metų britė D.Ridley, vaidinanti filme šiukšlininkę Rei.

J.Boyega vaidina Finą, kuris filmo anonse buvo pavaizduotas kaip maištininkas imperijos karys.

Į „Žvaigždžių karų“ projektą taip pat pirmąkart įsitraukė „Oskaro“ laureatė Lupita Nyong'o, ji vaidina Maz Kanatą – piratę, kurios pilyje apstu kontrabandininkų iš visos galaktikos.

Režisieriui J.J.Abramsui teko nuostabi ir bauginama užduotis: pratęsti George'o Lucaso sukurtą galaktikos epą ir tuo pačiu pateisinti didelius jo gerbėjų lūkesčius.

Tačiau kitos siužeto detalės tebelaikomos paslaptyje, o trokštantys susipažinti su recenzijomis turės laukti trečiadienio, kai bus atšauktas draudimas žiniasklaidai skelbti tokią informaciją.

„Kiekvienas žino, kad laikome tai paslaptyje dėl tinkamų priežasčių, – aiškino D.Ridley. – Netgi žmonės, kurie tikrai nori viską sužinoti, norėtų pamatyti tai filme.“