„Man tai įspūdinga. Man buvo juokinga, filmas dinamiškas ir labai juokingas. Kartais pritrūksta žodžių tokį filmą apibūdinti, nenuobodus, tai tikrai. Net nežinau kaip formuluoti, žodis „patiko” – tai ne tai, kas ateina į galvą pirmiausiai. Tai savo žanro klasika, kaip tą žanrą apibūdinti… gal vėlyvizmas. Tai puikus savo žanro pavyzdys, juk tai ne drama”, - teigė žurnalistas.

„Imant šiek tiek realią problematiką čia sukurtas farsas, visos spalvos sutirštintos. Bet savo esme situacija gana tikėtina, tik forma gal paryškinta. Dvigubas gyvenimas ir nesiskaitymas su realybe – viskas tikėtina, tik kontrastai didoki. Mes visi suprantame, kad realiame gyvenime tai įvykti negalėtų, bet jei šiek tiek nuėmus skandalingumo, kontrastus sumažinus, tai panaši situacija galėtų būti labai tikėtina. Be tų visų skandalingų elementų”, - sakė E. Jakilaitis.

„Kam rekomenduočiau šį filmą? Turiu nemažai draugų, kam patinka Vėlyvis, jie nueis. Aišku, yra ir tokių, kam nepatinka, ir kas po pirmos „Zero” dalies nebenori daugiau tęsinių. Bet, manau, čia visiška pasirinkimo laisvė, nes kaip sakiau, čia puikus savo žanro pavyzdys”, - pasakojo jis.

Paklaustas, ar sutiktų dar kartą filmuotis E. Vėlyvio filmuose, E. Jakilaitis teigė, kad viskas priklausytų nuo vaidmens.

„Šį kartą nereikėjo persikūnyti, viską dariau kaip ir kiekvieną dieną, net ir personažai aplinkui tie patys. Scenarijaus autoriai net tekstus man parašė tokius, kurie buvo labai tikėtini man. Norėjau vaidinti su ūsais, kad būčiau ne Jakilaitis, kad būčiau kitoks personažas, kad išlaikyti tam tikrą atstumą tarp Jakilaičio ir kuriamo personažo. Atstumui tarp manęs ir personažo palaikyti man nebūtinai ūsų reikėjo, šiaip ko nors – peruko, bakenbardų ar barzdos, kad nelaikytų kas nors čia kokiu asmenybės susidvejinimu”, - teigė E. Jakilaitis.

„Kiek man pažįstama filme gvildenama korupcijos tema? Esu susidūręs su tuo. Kiekvieną dieną susiduriu, bet jeigu kalbėti, ar man kas siūlė, tai… vieną kartą, atliekant praktiką „Kauno dienoje”, man viena Amerikos lietuvė bandė įbrukti penkiasdešimt litų, kad apie ją gražiai parašyčiau. Aš atsisakiau, nors tais laikais man tai buvo dideli pinigai. Bet pats nesu davęs niekam – nei policininkui, nei statybininkui, nei dar kam nors. Manau, kad įmanoma gyvenimą nugyventi normaliai, be kyšių davimo ir ėmimo”, - svarstė žurnalistas.

Naujausia E. Vėlyvio kino juosta paliečia politikos, žiniasklaidos ir verslo ryšių temą – korupcija, cinizmas, pinigai ir aistra bus tik kelios nuodėmės, iš kurių suplakta ši juodoji komedija. Naujoje „Zero“ dalyje pamatysime pamėgtus aktorius – Ingą Jankauskaitę, Ramūną Cicėną, Rimantę Valiukaitę, Gytį Ivanauską, Mindaugą Papinigį, Kęstutį Jakštą, Ramūną Rudoką, Andrių Bialobžeskį ir kitus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)