Beje, sukurti naująjį filmą kino kūrėjus įkvėpė ne tik pats personažas Guliveris bei Zelenskio pasiūlyta mintis, bet ir idėja, jog juosta taip pat gali pagelbėti nukentėjusiems nuo karo Ukrainoje. Kad surinktų papildomų lėšų labdarai, jie sugalvojo išleisti ir specialų „Guliveris grįžta“ DVD, už kurį gautos pajamos bus skirtos karo aukoms.

Be to, karo pabėgeliams sugalvota organizuoti specialius seansus kino teatruose, ne išimtis – ir Lietuva. Didžiųjų miestų kino teatruose tokios peržiūros nemokamai vyks ir gyvenantiems Lietuvoje ukrainiečiams.

Anglų kalba sukurto, tačiau lietuviškai įgarsinto nuotykių filmo autoriai – režisierius Ilja Maksimovas bei animacijos režisierius Tonny Bonilla (sukūręs tokius filmus kaip „Encanto“ bei „Moana“ – sako, kad juostoje pamatysime kiek kitokį Guliverį, mat čia svarbiausia bus ne jo kitoniška išvaizda.

„Suaugusieji dažnai pirmiausiai žmogų vertina iš išvaizdos, ši klaida persiduoda ir jų vaikams. Didelis žmogus gali būti ne tik ūgiu ar kilogramais. Dažnai žmonės būna dideli savo širdimi, kilniais poelgiais, tačiau to niekas nemato. Šis filmas primins, kad pirmiausiai reikia matyti širdimi ir nesileisti klaidinamiems pirmojo įspūdžio. Tai išties nuostabi istorija“, – sako T. Bonilla.

„Guliveris grįžta“ pasakos, kaip po ilgų klajonių grįžęs namo, žymusis nuotykių ieškotojas Guliveris sužino, jog po kadaise šlovingos pergalės prieš galingą Blefusku armiją apie jį buvo sukurta tiek legendų, jog Liliputijos gyventojai įtikėjo Guliverį esant tikru milžinu. Išvydę visiškai niekuo nuo jų pačių nesiskiriantį jaunuolį, žmonės nusivilia – mat Liliputijai vėl reikia didvyrio, ir nepanašu, kad Guliveris jiems galėtų padėti.

Tačiau nebūtina būti milžinu, norint nuveikti milžiniškus darbus. Guliveriui teks patikėti savo jėgomis, pasitelkti draugystę, meilę, išradingumą, plačią šypseną, kardo valdymo įgūdžius... Na, ir tikėtis šiek tiek sėkmės.

Naujai papasakota ir žygdarbiams įkvėpsianti anomacinė juosta „Guliveris grįžta“ Lietuvos kino ekranuose – jau nuo šio penktadienio, rugpjūčio 19 dienos.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją