Zambezijoje gyvenantis Ajaksas – gruzinų kilmės raudonasis peslys, besistengiantis būti griežtu ir rimtu vadovu, tačiau labai užsispyręs ir neretai perlenkiantis lazdą. Gruziniškas paukščio akcentas sustiprina jo tvirtumo įvaizdį, tačiau bet kuris jo ištartas žodis sukelia nenumaldomą juoką.

Panašią reakciją sukelia ir Algirdo Dainavičiaus kuriamas televizijos laidos personažas gruzinas. Dėl abejonių nekeliančio aktoriaus akcento humoro laidoje pasirodantį gruziną pamilo dauguma televizijos žiūrovų. A. Dainavičius sukūrė dešimtis skirtingų personažų teatre, televizijoje bei įgarsino įsimintiniausius animacinių filmų veikėjus, pavyzdžiui: Edį („Ledynmetis“)Velykų zuikį („Legendos susivienija“), Frankenšteiną („Monstrų viešbutis“) ir daugelį kitų.

Nepaisant kitų vaidmenų, jo sukurtas gruzino personažas lengvai įsimenamas ir nenumaldomai juokingas. Būtent toks yra ir „Zambezijos“ ginėjų vadas Ajaksas.

Nuostabų gruzinišką A. Dainavičiaus akcentą išgirsti galėsite jau nuo gruodžio 21 dienos Lietuvos kino teatruose pasirodysiančioje lietuviškai dubliuotoje paukštiško gyvenimo ekranizacijoje „Zambezija“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)