Kaip ir kiekvienais metais, mokymų programą sudaro dvi dalys - scenarijaus vystymo dirbtuvės bei projektų pristatymo (angl. pitching) sesija. Pastaroji tradiciškai vyksta Liuksemburge kovo mėnesį Tarptautinio Liuksemburgo festivalio metu, o scenarijaus vystymo dirbtuvės kasmet organizuojamos vis kitoje šalyje.

Vilnius šiemet pasirinktas neatsitiktinai. „European Short Pitch“ jau antrus metus bendradarbiauja su „Baltic Pitching Forum“ - Baltijos šalių trumpametražių filmų projektų pristatymo plaforma, kurią rengia lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts”. Šiais metais, bendradarbiaujant su Lietuvos kino centru ir siekiant sustiprinti šių dviejų mokymų platformų profesinius ryšius ir buvo pasirinktas Vilnius.

Startuojančiuose „European Short Pitch“ mokymuose dalyvaus dvidešimt projektų iš penkiolikos šalių, tarp jų ir du lietuviški projektai. Tai režisierės Kamilės Milašiūtės ir prodiuserės Teklės Kavtaradzės projektas „Motinos diena“ ir režisieriaus Lauryno Bareišos bei prodiuserės Klementinos Remeikaitės projektas „Pirtis“. Pastarasis į šių mokymo programą pateko išskirtinėmis teisėmis tapus geriausiai pristatytu projektu 2015 spalį vykusiuose „Baltic Pitching Forum“ mokymuose.

Kaip teigia „European Short Pitch 2016“ scenarijaus vystymo dirbtuvių vietos koordinatorė, viena iš lietuviškų trumpametražių filmų agentūros „Lithuanian Shorts” steigėjų Marija Razgutė, šie mokymai yra vieni svarbiausių Europos trumpametražių filmų scenarijų vystymo dirbtuvių, todėl džiugu, jog šiemet Vilniuje kino renginius pradedame labai aukštai pakelta kartele.

„Mes labai džiaugiamės, jog scenarijaus vystymo sesija vyks Vilniuje, gražiame ir įkvepiančiame mieste. Mažoms šalims kaip ir trumpiems filmams reikia didelių idėjų. Taigi šios savaitės mūsų šūkis bus: jei lietuvių krepšininkai gali, tai ir mes.“ – teigė Wim Wanacker, „European Short Pitch“ mokymų scenarijaus vystymo vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją