„Meeting Point – Vilnius“ – tai Lietuvos kino industrijos „akseleratorius“, jau septintus metus siekiantis ne tik prisidėti prie Lietuvos kino industrijos vystymosi ir tobulėjimo, bet ir padedantis naujiems Lietuvos bei Rytų Europos šalių filmų kūrėjams skintis kelią tarptautinėje kino arenoje.

Dėmesys kino projektų sėkmei

Šiemet konferencijoje ypatingas dėmesys bus skiriamas bendradarbiavimui su kaimynine šalimi Lenkija. Vis didėjantis bendrų projektų tarp Lietuvos ir Lenkijos skaičius paskatino diskusijas apie projektų ateitį. Todėl iš šios šalies į konferenciją atvyksta daug svečių.

Kitas šiųmetės konferencijos akcentas – filmų gamybos procesas. Vilniuje viešės Izraelio kino fondo direktorius Katrielis Schory, jau daug metų dirbantis kino industrijoje ir turintis, ką papasakoti tiek jauniems, tiek jau patyrusiems kino kūrėjams. Unikalią retorikos dovana garsėjantis pranešėjas „Meeting Point – Vilnius“ skaitys dvi paskaitas: kaip sėkmingai gaminti mažo biudžeto filmus ir ko reikia sėkmingam prodiuserio ir režisieriaus bendradarbiavimui. K. Schory taip pat padės prodiuseriams pasiruošti filmų projektų pristatymui.

Lietuvos kino industrijai skirtoje konferencijos „Zero Day“ apie socialinę mediją kino industrijoje kalbės Tomas Nemūra, agentūros „The Chocolate“ vadovas.

Kino festivalių simpoziumo svečiai

Balandžio 13 d. vyks kino festivalių simpoziumas – kartu su partneriais „Independent Cinema Office“ (D. Britanija) rengiamas seminaras kino festivalių organizatoriams. Vienas pranešėjų – San Sebastiano kino festivalio komunikacijos vadovas Roberto Cueto. Jis kalbės apie ekonominę kino festivalio įtaką miestui ir bendruomenei, o temą apie sėkmingą rėmimą kino festivaliuose pratęs Toronto kino festivalio rėmimų vadovė Brook Duval.

Sesijoje „Coming Soon“ – 20 filmų

Balandžio 14 d., paskutinę konferencijos dieną, kino kūrėjai iš Baltijos ir Rytų Europos šalių tarptautinei kino bendruomenei pristatys nebaigtus filmų projektus sesijoje „Coming Soon“. Šiemet iš 50 komisijai pateiktų filmų buvo atrinkta 20 filmų. Tarp jų – net 11 lietuviškų kino projektų – būsimi režisierių Donato Ulvydo, Arūno Matelio, Romo Zabarausko ir Andriaus Blaževičiaus filmai. Sesijoje taip pat dalyvaus Baltarusijos, Latvijos, Armėnijos, Estijos ir Ukrainos filmų kūrėjų darbai.

Šios sesijos metu bus parodytas pirmasis Lietuvos ir Rumunijos bendros gamybos filmas „Eastern Bussiness“ bei svečio teisėmis dalyvaujantis projektas iš Lenkijos – garsios režisierės Annos Jadowskos filmas „Wild Roses“. Dar šeši filmai bus pristatyti uždaruose seansuose, skirtuose kino industrijos profesionalams. Čia jie išvys ir naujausius režisierių Igno Miškinio, Kristijono Vildžiūno bei latvės Lailos Pakalninos filmus.