M.Gibsonui skirtą "atvirąjį laišką ir pagarbią peticiją" pasirašė daugiau negu 40 tūkst. pranciškonų vienuolių. Dar 8 tūkst. skaitytojų pritarė šiai peticijai tinklalapyje "www.franciscanfriars.com".

Tėvas Glennas Sudano (Glenas Sadanas) vadovaujantis 82 vienuolių bendruomenei Niujorko metropoliteno rajone, nusprendė kreiptis į M.Gibsoną pažiūrėjęs "Kristaus kančią". Jis mano, kad realistiška juosta apie šv.Pranciškų būtų natūralus ir pačiu laiku pasirodęs šio filmo tęsinys.

"Žmonės juos lipdo iš gipso,- teigė G.Sudano apie šventųjų pažinimą. - Jie yra daug įtakingesni, įdomesni, patrauklesni ir kur kas labiau žmogiški nei atrodo".

"Kristaus kančia" kino teatruose tapo tikra sensacija. Vien tik Šiaurės Amerikoje nuo premjeros vasario mėnesį šis filmas uždirbo daugiau negu 360 mln. dolerių (per milijardą litų).

Atvirame laiške M.Gibsonas giriamas už "ypatingą religinio meno kūrinį" ir raginamas "sukurti tęsinį, kuris parodytų pasauliui, kas nutinka, kai žmogus pasiryžta visiškai ir tvirtai atsiliepti į Kristaus kančią".

Tėvas Glennas pažymėjo, kad iki šiol apie šį paukščių ir gamtos globėją sukurti filmai buvo tik karikatūros.

Italų režisieriaus Franco Zeffirelli (Franko Dzefirelio) 1972 metais pastatytoje religinėje dramoje "Brolis Saulė, sesuo Mėnulis" (Brother Sun, Sister Moon) "šv.Pranciškus pernelyg supaprastinamas ir veikiau primena hipį".

1989 metų Lilianos Cavani (Lilijanos Kavani) filme "Pranciškus" pagrindinį vaidmenį atlikęs Mickey Rourke`as (Mikis Rurkas) taip pat "nė nepriartėjęs prie esmės prašovė pro šalį".

Tėvas Glennas tikisi susitikti su M.Gibsono kolega ir aptarti šį pasiūlymą.

M.Gibsono atstovai šio projekto kol kas nekomentuoja.

"Viliuosi, kad šis filmas priverstų susimąstyti", - apie tikslų Š.Pranciškaus atvaizdavimą didžiajame ekrane sakė tėvas Glennas.

"Jei M.Gibsonas atsisakytų kurti šį filmą, gal sutiks kuris nors lenkų režisierius ar kas nors kitas - štai kodėl mes paskelbėme šį laišką ir peticiją skirtingomis kalbomis. Tiesiog norime, kad kas nors sukurtų gerą juostą".

Atvirą laišką taip pat galima perskaityti italų, vokiečių ir lenkų kalbomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją