Režisierius J. Amimer neslėpė, kad jį stebino lietuviai „filmininkai“. „Tokio aukšto lygio menininkų bei savo profesijos išmanytojų sunku rasti net ir Prancūzijoje, - sakė prancūzas.

Naujasis J. Amimer filmas „Kelias“ pasakoja apie savo šaknų paieškas. Jaunuolis sugrįžęs į kaimą regi vaikystės vizijas, jį supa keista realybė, nauja meilė. Filme pagrindinius vaidmenis kūrė lietuviai: Ugnė Žilytė, Pijus Aleksandravičius, Vaida Kalkauskaitė bei kt.

Filmo operatorius – Sidabrinės gervės laureatas Audrius Kemežys.

Filmavimas išties nebuvo lengvas: spaudė žiemos šaltukas, dienos nelepino savo ilgiu, tad nuolat teko kurti dirbtinį apšvietimą. Buvo filmuojami šunys, balandžiai, vaikai – kuriems visada prireikia išskirtinio dėmesio ir papildomo laiko. O troboje, kur vyko pagrindinis filmo veiksmas, kandžiojosi blusos... Iš pradžių kūrybinės grupės nariai manė, jog tai alergija, bet greitai išaiškėjo tiesa. Net ir vienai dienai atvykstančių aktorių laukė siurprizas – blusų įkandimai.

Vienintelis filmo „Kelias“ seansas Lietuvoje – balandžio 12 d. (pirmadienį) 17.30 val. „Pasakos“ kino teatre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją