J. Berlinger teigimu, nusikaltimų atkūrimas padaro „nejautros“ efektą, tarsi pateisinantį žudiko veiksmus. Be to, visi įvykiai filme yra pasakojami iš T. Bandžio merginos Elizabetos (Lizos) Klopfer perspektyvos, vienišos mamos, kuri nieko neįtardama draugavo su vienu žiauriausių serijinių žudikų Jungtinių Valstijų istorijoje nuo pat pirmųjų įtarimų, teismų ir netgi Tedui patekus į kalėjimą. Galiausiai, 1989-aisiais Tedas Bandis buvo nuteistas mirties bausme, rašoma juostos platintojų Lietuvoje pranešime spaudai.

„Filmas pagrįstas tuo, ką matė Liza, o tai yra nieko“, – teigia aktorė Lily Collins, kuri atlieka Klopfer vaidmenį.

„Norint, kad žiūrovai filmo pabaigoje jaustųsi taip pat, kaip ir Liza, privalėjome pakeisti perspektyvą. Ir visa tai tik didina nerimą, nes jūs galite pagalvoti: „gal jis nėra kaltas?“ – mano aktorė.

Aktoriai Lily Collins bei Zacas Efronas, vienas kitą pažįstantys jau daugiau kaip dešimtmetį, nusprendė kartu atskleisti šios istorijos tamsą.

„Mes kalbėdavome apie tai, kokius projektus mes abu norėtume įgyvendinti savo karjeroje“, – prisimena Lily Collins. „Manau, kad sukūrėme kažką natūralaus ir įdomaus.“

Vis dėlto, Z. Efronas pripažįsta, jog tikrai dvejojo dėl šio vaidmens.

„Turėjau didelių abejonių, ar imtis serijinio žudiko vaidmens, ypač tokio populiaraus kaip Tedas Bandis.“ – sako Z. Efronas. „Aš nenorėjau šlovinti ar būti dalimi projekto, kuris šlovina bet kokį Tedo Bandžio aspektą ar tai, ką jis padarė. Taip pat nesu suinteresuotas imtis vaidmens tik dėl to, kad jis šokiruoja.“

Tačiau filmo „Žavusis žudikas Tedas Bandis“ scenarijus, kuris yra paremtas Elizabetos Klopfer memuarais, buvo kitoks, nei aktorius tikėjosi.

„Man patiko idėja atkreipti dėmesį į Tedo Bandžio charizmą, kuri galėjo sužavėti visą pasaulį, nors iš tiesų jis buvo visiškas blogis. Kai teko įsijausti į vaidmenį, žinant tikrąją istoriją, jaučiausi labai nepatogiai“, – atvirauja aktorius.

„Tiesą sakant, jei prieš kelerius metus manęs būtų paprašę pabandyti tai padaryti, nemanau, kad būčiau pajėgęs“, – sako Z. Efronas. „Arba manau, kad nebūtume pasiekę tokio rezultato.“

Aktoriaus teigimu, tai eksperimentas, kuris pasiteisino. Nuo filmo raudonojo kilimo premjeros kino festivalyje „Sundance“ ankščiau šiais metais, abu aktoriai sulaukė gausybės kritikų pagyrų už savo pasirodymus, ypač Z. Efronas už šiurpinančiai natūralų T. Bandžio atvaizdavimą.

Biografinis trileris „Žavusis žudikas Tedas Bandis“ kinuose nuo gegužės 10 d.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją