“Petras Repšys”

Turėsite galimybę ne tik artimiau susipažinti su žymiu Lietuvos menininku, tačiau ir žiūrėdami filmą po Užupio žvaigždėtu dangumi atrasite unikalią galimybę pamatyti šio rajono gatves ir skverus sugrįžę 13 metų į praeitį.

Jei pamenate tai koks tada buvo Užupis ateikite įsitikinti, jei nepamenate, ateikite pažiūrėti, o jei tais metais, net nebuvote(Užupyje) ateikite patirti.

”Vilius Orvydas”

Tai prisilietimas prie unikalios asmenybės, Pranciškonų vienuolio, per 30 metų sukūrusio neįprastą ir vienintelį visoje Europoje akmens skulptūrų ir konstrukcijų pasaulį, kuriame archaiška dvasia susilieja su dabartimi, o visą kas aplink spinduliuoja nepaprasta energija ir Dievo buvimu tarp mūsų...

Penktadienį nuo 21.00 val supažindinsime su V.V.Landsbergio filmais susijusiais su garsiu kino avangardistu, antiholivudiško kino kūrėju, poetu, prozininku, kritiku Jonu Meku, gyvenančiu Niujorke.

J. Mekas Užupio Respublikos garbės pilietis subtiliais kūrybiniais saitais susijęs su Užupio dvasia.

”Niujorkas- mano šuo”

Tai filmas apie smagų pasivaikščiojimą su Jonu Meku po jo mėgstamas Niujorko vietas.

“Niujorkas mane išgelbėjo iš beprotybės. Jeigu aš esu dar sveikam prote, tai ačiū Dievui. Nors kai kam tikriausiai atrodo, kad aš gal nevisiškai… O Niujorkas tai visada yra beprotis…“ /Pokalbiai su Jonu Meku V.V. Landsbergis/

”J. Meko antologija”

Filmas, kuriame pagrindinis herojus naujojo Amerikos kino meno pradininkas Jonas Mekas pasakoja savo biografiją. Jame išvysite daug žymių, - meno pasaulyje suvaidinusių reikšmingus vaidmenys žmonių tokių kaip, Salvadoras Dali, fliuksus pradininkas Jurgis Mačiūnas, Yoko Ono, Johnas Lenonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją