Kaip pranešime spaudai rašo filmo platintojai, juostos kūrėjai šįkart gilinasi į šiuo metu itin aktualias problemas. Kameroms sekant kiekvieną žmonių žingsnį, nusikaltimų mažėja, bet kartu su jais nebelieka ir privatumo bei anonimiškumo.

Kiekvienas bet kurio žmogaus žingsnis matomas, įrašinėjamas ir kontroliuojamas.

„Filmas išties privers susimąstyti ir parodys, kur pasaulis nusiris, jei ir toliau leisime atmestinai žvelgsime į duomenis, kuriuos patys atiduodame kitiems lengva ranka. Jau ir dabar ne tik kaimynai, bet ir visi, kas tik nori gali žinoti, kur vykstate ir ką veikiate. Aš net savo šuniui Finnui esu sukūrusi „Instagram“ paskyrą, tad mūsų gyvenimai visiems kaip ant delno. „Anon“ privers stabtelėti ir pagalvoti, ką ne taip darome“, – pasakoja A. Seyfried.

Pagrindinis juostos herojus, patyręs ir sąžiningai savo pareigas einantis policininkas Salas Frydlandas (aktorius Clive‘as Owenas) nuoširdžiai tiki taikomų priemonių reikalingumu. Tirdamas neišaiškintų nusikaltimų virtinę, vyras susiduria su neįtikėtinu ir neįmanomu dalyku: jauna moterimi (ją ir įkūnija A. Seyfried), kuri, pagal oficialius įrašus, neturėtų egzistuoti.

Apie ją nėra įrašų jokioje duomenų bazėje, mergina neturi istorijos ir netgi vardo. Naujoji pažįstama – kompiuterių specialistė, žinoma vien „Merginos“ vardu – Salą perspėja, kad jo paties gyvybei gresia pavojus. Sukrėstas policininkas ima sekti naujais pėdsakais, kurie atskleis žymiai didesnius nusikaltimus, nei tie, kuriuos jam pavesta ištirti.

Labai galimą mūsų visų ateitį vaizduojantis įtampos ir veiksmo trileris „Anon“ kinuose nuo gegužės 11 dienos.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)