Šįkart filmavimus į lakstymą po teismus bei santykių aiškinimąsį su buvusia žmona iškeitusį Johnny Deppą ekrane Grindelvaldo vaidmenyje pakeitė vienas garsiausių Danijos aktorių M. Mikkelsenas. Įdomu tai, jog J. Deppas vis tik spėjo nusifilmuoti vienoje filmo scenoje, už kurią dėl sutarties su kino kompanija subtilybių, gavo už visą juostą pažadėtą atlygį – 16 milijonų dolerių.

„Vos prasidėjus filmavimo darbams į dienos šviesą išlindo kaltinimai J. Deppui, tuomet – ir teismų datos, todėl filmo kūrėjai supanikavo – per vieną naktį jiems teko surasti pamainą vienam pagrindinių istorijos herojų įkūnyti. Džiaugiuosi, kad tai buvau aš. Pamatysite – būsiu visiškai kitoks, bet ne ką prastesnis Grindelvaldas!“, – apie savo debiutą garsiojoje sagoje pasakojo M. Mikkelsenas.

Tiesa, jis prieš premjerą interviu atskleidė, jog vaidmenims ruošiasi kitaip, nei daugelis kitų kino žvaigždžių. Anot M. Mikkelseno, kvaila yra vadovautis įvairiausiais metodais, ruoštis filmavimams save alinant ar bandant ir realiame gyvenime virsti savo veikėju.

„Man gyvenime ir karjeroje labai padeda spontaniškumas. Filmų kūrėjai tave renkasi ne tam, kad atsikratytum 20 kilogramų ar priaugtum toną raumenų. Jie renkasi aktorių, nes žino jo sugebėjimus. O jei tu aukoji save, savo sveikatą ir vėliau pamatai, kad filmas – visiškas šlamštas? Tuomet gailiesi kiekvienos sekundės, praleistos sporto salėje. Nemanau, kad ir vaidinant serijinį žudiką, būtina su juo kasdien matytis kalėjimo kameroje. Yra ir kitų būdų padaryti taip, kad tavo vaidmenį dar ilgai prisimintų ne tik žiūrovai, bet ir kritikai“, – pasakojo M. Mikkelsenas.

Panašu, kad jis neklydo. Pamatę naująją juostą, kino kritikai recenzijose rašė, jog M. Mikkelsenas priverčia pamiršti, kad kažkada tą patį vaidmenį atliko J. Deppas.

Naujausia sagos dalis „Fantastiniai gyvūnai: Dumblodoro paslaptys“ pasakos apie tai, jog profesorius Albas Dumbldoras puikiai žino, kad Juodasis burtininkas Gelertas Grindelvaldas renka armiją, su kuria tikisi užvaldyti burtininkų pasaulį. Profesorius supranta, kad vienas pats tokio stipraus priešininko sustabdyti nepajėgs ir kreipiasi pagalbos į magiškąjį zoologą Njutą Miglapūtį.

Tikėdamasis, kad šiam pavyks kaip įmanoma ilgiau likti „nematomam“ priešininkų stovyklai, Dumbldoras patiki Miglapūčiui suburti galingą burtininkų komandą, galėsiančią pasipriešinti Juodajam burtininkui ir jo pakalikams.

Nė kiek nesudvejojęs, Njutas imasi užduoties – surenka pačių drąsiausių burtininkų kompaniją, prie kurios prisijungia ir vienas ne mažiau drąsus Žiobaras – iš ankstesnių filmų jau puikiai pažįstamas Njuto bičiulis kepėjas Džeikobas Kovalskis. Dumbldoro sąjungininkams lemta stoti į kovą su žiauriais ir negailestingais Grindelvaldo kariais, kad apgintų taiką, ramybę ir išsaugotų trapią burtininkų pasaulio pusiausvyrą.

Neįtikėtinai stebuklingas, spalvingas ir fantazijos ribas praplečiantis filmas „Fantastiniai gyvūnai: Dumblodoro paslaptys“ kino ekranuose jau nuo šio penktadienio, balandžio 15 dienos.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją