Iki dabar komiksų knygelių apie Tintiną yra parduota apie 350 milijonų kopijų, o šio herojaus nuotykiai išversti į 80 kalbų. Ekranizuoti neįtikėtinai linksmas istorijas S.Spielbergas teises įsigijo dar 1983 metais, tačiau scenaristų bandymai jo vis netenkindavo. Tačiau pamačius "Žiedų valdovo" filmus, režisieriui klausimų nebekilo: į kino teatrus Tintiną perkelti gali padėti tik Peteris Jacksonas.

Neįtikėtinos Tintino istorijos į kino teatrus vilios ne tik jaunuosius žiūrovus. Indianos Džounso nuotykiams nenusileidžiantis filmas neabejotinai prikaustys ir vyresniųjų dėmesį. Artėjančios premjeros proga kviečiame artimiau susipažinti su Tintinu.

7 įdomybės apie filmą:

1. Filmo scenarijus yra paremtas trimis knygomis.

Istorijoje "The Crab With the Golden Claws" Tintinas susipažino su Kapitonu Hedkoku, "Red Reckham's Treasure" yra perkamiausia visų laikų Tintino knyga, kertinė filmo idėja paimta iš knygos "The Secret Of the Unicorn". Filmo scenarijų rašė trys scenaristai: Stevenas Moffatas, Edgaras Wrightas ir Joe Cornishas.

2. Tintinas debiutavo laikraštyje

Istorijos apie Tintiną pirmą kartą pasirodė belgų laikraščio vaikams "Le XXe Siecle" priede "Le petit vingtieme". Tintino "gimimo" data laikoma 1929 metų sausio 10 diena.

3. Tintinas jau yra pasirodęs net dviejuose veiksmo filmuose.

Pirmą kartą kino teatruose šis herojus atsidūrė 1961 metais sukurtoje juostoje "The Mystery of the Golden Fleece", kurioje Kapitoną Hedkoką vaidino Georgesas Wilsonas, o Tintiną - Jean-Pierre Talbot.

4. Kelios knygos apie Tintiną sulaukė kritikos.

Pavyzdžiui, "Tintin in the Congo" buvo puolama dėl nepagarbos juodaodžiams, o autorius Herge'as buvo išvadintas rasistu.

5. Tintinas turi tik vieną vardą.

Tintinologai (taip yra vadinami didžiausi Tintino istorijų gerbėjai bei tyrinėtojai) iki šiol diskutuoja, ar Tintinas yra jaunojo reporterio vardas, ar pavardė. O gal tai pseudonimas? Daugiausia dvejonių šiuo klausimu sukėlė vienoje knygoje pasirodžiusi eilutė, kurioje nuskamba tokie Tintino žodžiai: "Mano vardas? Jis jums nieko nereikš. Bet namuose mane visi vadina Tintinu".

6. Filme bus nemažai komiškų akimirkų.

Ypač daug juoko sukels Tompsonas ir Tompsonas, detektyvai, kuriuos filme įgarsino garsūs britų komikai Simonas Peggas ir Nickas Frostas, vaidinę komedijoje "Kietas faras" (Hot Fuzz).

7. Filme panaudotos naujausios technologijos.

Nors Tintino nuotykiai yra tapę istorija, tačiau S.Spielbergas į kino teatrus juos perkelia itin moderniai. Virtualioje scenoje, vien lubose buvo sumontuota 100 filmavimo kamerų, suteikiančių erdvinį pojūtį. Taip pat dirbo aštuonios HD kameros. Nufilmavus 1240 kadrų, juos į animaciją animacijos specialistai vertė net 18 mėnesių.

Jau šį penktadienį Lietuvos kino teatruose pasirodysiantis filmas pasakos apie jauną reporterį Tintiną, kuris atsitiktinumo dėka gauna žemėlapį, nurodantį kelią į XVII a. piratų lobyną. Kartu su draugu ir ištikimu šuneliu jis leidžiasi į pavojingą lobių paiešką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją