Septintasis „Tinklų“ festivalis uostamiestyje vyko rugsėjo 4-10 dienomis. Vėliau jo programą papildė nebyliojo kino projektas – Džordžo Melieso filmus įgarsino džiazo meistrai Viačeslavas Ganelinas, Haroldas Rubinas ir Arkadijus Gotesmanas. „Tinklai“ pirmą kartą pasiekė Kauno kinomanus.

Šiemet mažųjų kino formų festivalis įgavo konkurso bruožų. Lenkijos, Portugalijos, Danijos, Vokietijos, Prancūzijos, Japonijos, Švedijos, Latvijos ir Norvegijos trumpametražius filmus penkiabale sistema vertino Vilniaus ir Klaipėdos publika. Kauniečiai šios teisės neturėjo, nes jiems buvo parodyta ne visa programa.

Organizatoriai atrinko aštuonis labiausiai žiūrovų pamėgtus filmus, kurie pateks į vaizdo plokštelę. „Balsavimą lėmė ne įvertinimų kiekybė, o kokybė“, - sakė „Tinklų“ festivalio direktorius Arturas Jevdokimovas. Uostamiesčio ir sostinės publikos nuomonės sutapo. Aukščiausius balus be konkurencijos susižėrė Simono Aškelavičiaus režisuotas trumpametražis filmas „Lietuviškos grožybės“.

Juostoje, pasakojančioje apie tris jaunuolius, svajojančius ištrūkti į svajonių šalį – JAV, nusifilmavo žinomi aktoriai – Leonardas Pobedonoscevas, Ramūnas Cicėnas, Giedrius Savickas ir kiti. Palankių žiūrovų vertinimų gavo prancūzų „Traukinyje“, vokiečių „Taip meilei“, norvegų „Namų žaidimas“, lenkų „Leningrado“ stoties vaikai“, portugalų „Juoda spalva“, švedų „Prasilenkiančios širdys“ ir estų „Kaimynė“.

Anot A.Jevdokimovo, spėlionės, kad į vaizdo plokštelę pateks tik lietuviški filmai, nepasitvirtino. Festivalio direktorius labiausiai stebėjosi, kad daug palankių vertinimų susilaukė lenkų režisierių Hanos Polak ir Andrėjaus Celinskio filmas apie benamius Rusijos vaikus. „Tai išties žiaurus filmas, ne visi gali jį ištverti“,- dienraščiui sakė A.Jevdokimovas.

Vaizdo plokštelę žadama išleisti dar šiais metais. Jos, anot „Tinklų“ direktoriaus, reikės ieškoti specializuotose įrašų parduotuvėse, nes prekybos centruose greičiausiai jų nebus. „Tai nestandartinis projektas“, - aiškino jis.