- Lygiai prieš 40 metų, 1971-aisiais, istorija buvo sukurta kaip telespektaklis “Bendradarbiai” ir tik 1977 metais Eldaras Riazanovas pastatė kultiniu vadinamą ir iki šiol žiūrimumo rekordus mušantį „Tarnybinį romaną“.

- Epizode, kai Novoselcevas ir Kalugina šnekučiuojasi aukštai ant virvių kabančioje aikštelėje, aktorės Svetlanos Khodchenkovos ašaros yra tikros. Moteris labai bijo aukščio, todėl šios scenos filmavimas jai tapo tikru drąsos išbandymu.

- Romantinės komedijos filmavimas užtruko 45 dienas. 35 dienas filmavimai vyko Maskvoje, kitas 10 – Turkijos kurorte Beleke.

- Į Kaluginos vaidmenį pretendavo tokios garsios Rusijos aktorės kaip Ksenija Alferova, Marija Mironova, Nona Grišajeva. Samochvalovą norėjo vaidinti Dmitrijus Diuževas ir Jegoras Beroevas, Ryžovą buvo pasiryžusios suvaidinti Alisa Grebenšikova, Ksenija Kutepova, Aleksandra Zacharova bei Tatjana Navka.

- Filmo kūrėjai iš pradžių labai abejojo, ar Svetlana Khodchenkova sugebės atlikti Kaluginos vaidmenį. Jiems pasirodė, kad aktorė atrodo per jaunai.

- Pavelas Volia specialiai dėl Vadiko vaidmens metus nesikirpo plaukų.

- Ilgaplaukį ir auskaru ausyje pasipuošusį Samochvalovo personažą sugalvojo ir režisieriui pasiūlė Martas Basarovas. Šiam vaidmeniui aktorius turėjo užsiauginti plaukus ir įsiverti auskarą.

- Anastasija Zavorotniuk, gavusi pasiūlymą vaidinti šiame filme, iškart atmetė visus kitus prodiuserių pasiūlymus. Ji sako, kad šioje juostoje suvaidinti – tikra garbė, nes yra didelė „Tarnybinio romano“ gerbėja ir dar būdama maža mokėjo visą filmo tekstą atmintinai.

Filmas „Tarnybinis romanas. Dabartiniai laikai“ – tai Rusijos kino klasika tapusio „Tarnybinio romano“ šiuolaikinė versija. Šių dienų vienos didžiausių Rusijos kino žvaigždžių Svetlana Khodchenkova bei Vladimir Zelenskij įsimylėjėlius vaidina jau nebe pirmą kartą. Kartu juos galėjome pamatyti ir daug simpatijų sulaukusioje komedijoje „Liubov v bolshom gorode“ bei dar sėkmingesniame jos tęsinyje. Filmą puošia ir lietuviams puikiai iš serialo „Auklė“ bei šou „Ugnis ir ledas“ pažįstama Anastasija Zavorotniuk.

Nuotaikinga romantinė komedija „Tarnybinis romanas. Dabartiniai laikai“ jau rodoma ir Lietuvos kino teatruose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją