Vienoje iš pirmosios serijos scenų ant stalo buvo padėta lietuviška knyga apie bene garsiausią lietuvių kilmės dailininką Mikalojų Konstantiną Čiurlionį.

Kadras iš serialo apie Gianni Versace nužudymą /Netflix

Leidinys apie garsų mūsų šalies dailininką, kompozitorių ir visuomenės veikėją yra puikiai pastebima pirmojo sezono epizoduose, kur rodomi Gianni Versace namai. Čia tarp kitų knygų bei leidinių yra aiškiai matoma knyga ant kurios užrašyta tapytojo pavardė, o viduje vaizduojami jo paveikslai.

Kadras iš serialo apie Gianni Versace nužudymą /Netflix

Kalbos apie garsusiojo G. Versace nužudymą netyla iki šiol. Jis buvo nušautas 1997 metų liepos 15 d. Ši tragedija paveikė visą mados imperiją, o jo mados namų vairą tuomet turėjo perimti sesuo Donatella Versace, skelbiama mirror.co.uk.

1997 metų liepos 15 dienos rytą mados kūrėjas Gianni Versace iš savo prabangių namų patraukė į netoliese pakrantėje veikiančią „News Cafe“. Vyras išleido 15 dolerių penkiems žurnalams ir pasuko atgal į savo 25 mln. dolerių vertės namus, esančius adresu Ocean Drive, 1116, South Miami Beach.

G. Versace buvo nužudytas ant savo vilos, kurią pats pavertė tikrais rūmais, laiptų. 1992 metais dizaineris už „Casa Casuarina“ sumokėjo 2 milijonus svarų. Jis drastiškai rekonstravo pastatą – 24 butai virto rūmais su aštuoniais miegamaisiais, dviem virtuvėmis, trimis svečių kambariais, dešimčia vonios kambarių, baru, biblioteka, keturiomis svetainėmis, išmania oro kondicionavimo sistema.

Po metų dizaineris įsigijo greta esantį apleistą 1950 metais statytą „Revere Hotel“ viešbutį – už dar 2,6 mln. svarų. Pastatas sulygintas su žeme, o jo vietoje įrengtas baseinas ir kvapą gniaužiančio grožio sodas.

Iš viso vilos virsmas rūmais, kur mėgo lankytis pati Velso princesė Diana, kainavo per 23 mln. svarų.

Lemtingos dienos rytą maždaug 8.45 val. G. Versace rakino savo namų vartus. Nuaidėjo du šūviai. Dizaineris mirties agonijoje parkrito ant į namus vedančių laiptų. Žudikas jį pašovė į galvą ir kaklą. Prie mados kūrėjo tą pačią akimirką atskubėjo liokajus ir mylimasis Antonio D‘Amico.

Šortus mūvintis žudikas su beisbolo kepuraite ir kuprine ant pečių ramiausiai nuėjo šalin.

„Viską matėme, bet nieko negalėjome padaryti, niekaip padėti. G. Versace labai smarkiai kraujavo. Jis kiek pasisuko ir liovėsi judėjęs“, – pasakoja vienas liudininkas, savo akimis matęs, kas vyko po šūvių.

9.15 val. Majamio universiteto Jacksono memorialinėje ligoninėje konstatuota penkiasdešimtmečio G. Versace mirtis. Ankstyvą popietę, kai pareigūnai nuėmė apsauginę juostą ir nuplovė kraują nuo laiptų, pirmieji mados kūrėjo gerbėjai pradėjo ant laiptų dėti gėles.

Būtent šis mįslingas nusikaltimas, masinantis ir po šiai dienai, neseniai virto prieštaringai vertinamo serialo „American Crime Story“ antruoju sezonu „The Assasination of Gianni Versace“. Įdomiausia tai, kad visiems kirba klausimas, ne kas tai padarė, o kodėl.

Praėjusiais metais Netflix sukurtas mini serialas buvo puikiai įvertintas - jo kūrėjai laimėjo ne vieną "Auksinio gaublio" statulėlę, Emmy apdovanojimų.

Žudikas rastas po aštuonių dienų – name ant vandens už maždaug penkių kilometrų nuo G. Versace namų. Jis pakėlė ranką prieš save.

Policijos greitojo reagavimo būrys namuose aptiko 27 metų Andrew Cunanano lavoną – žavaus ir protingo vyro už pinigus, garsėjusio talentu meluoti, polinkiu į sadomazochizmą ir turtingų garbaus amžiaus homoseksualių vyrų finansiniu išnaudojimu.

Neeilinė istorija ir neeilinė žudiko asmenybė netruko būti apipintos įvairiomis teorijomis – pradedant nuo A. Cunanano ryšių su mafija ir baigiant istorija, esą jis tebuvo profesionalaus samdyto žudiko priedanga.

Sklandė gandų, kad G. Versace turėjo ryšių su organizuota nusikaltėlių grupuote „N’drangheta“ – esą bendradarbiavimas prasidėjo dar tada, kai nusikaltėliai pradėjo reikalauti duoklės iš dizainerio motinos siuvimo salono Kalabrijoje, Italijos pietuose. Esą, kai jaunajam G. Versace pradėjo sektis, nusikaltėliai pradėjo jo verslu naudotis kaip priedanga pinigams plauti – galbūt su dizainerio žinia, galbūt ir be jos. Sklido kalbos, kad G. Versace kažkokiu būdu mafijai įsiskolino ir netgi buvo pasirengęs viešai apie tai prisipažinti, nes nusikaltėlių spaudimas buvo tapęs nebepakeliamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)