Kai filme vaidina Jonah Hill, Vince Vaughn, Benas Stilleris ir Richardas Ayoade nepatogių situacijų ir faktų apie filmą būna su kaupu.

1. Iš pradžių turėjusi vadintis „Neighborhood Watch“ komedija buvo pavadinta „The Watch“ dėl visuomenėje kilusio nepasitikėjimo mėgėjų įkurtomis tvarkos palaikymo organizacijomis. Tokie pasikeitimai įvyko dėl juodaodžio paauglio nužudymo praėjusį vasarį Floridoje, praneša naujienų agentūra „Reuters“. JAV tokios draugijos, kai kaimynai susiburia siekdami patruliuoti gatvėse ar užtikrinti kaimynų ramybę, iš tiesų yra populiarios.

2. Anot Jungtinių Amerikos valstijų Kino asociacijos, filmo „Patrulių zona“ nederėtų žiūrėti jaunesniems kaip 17 metų asmenims. Toks sprendimas buvo priimtas atsižvelgus į juostoje vartojamą necenzūrinę ir grubią leksiką ir nešvankius juokelius. Lietuvoje šis filmas gavo cenzą N-13 – filmai, skirti žiūrovams nuo 13 metų.

3. Ilgą laiką buvo deramasi dėl aktoriaus Jonah Hill dalyvavimo projekte. Nepaisant to, jog juostoje vaidina tokios žvaigždės kaip Benas Stilleris ir Vince Vaughn, J. Hill netenkino jam siūlomas honoraras. Galų gale kino studijos „20th Century Fox“ ir aktoriaus derybos buvo baigtos iki juostos filmavimo pradžios likus vos dviem mėnesiams. Dėl vaidmens filme „Patrulių zona“ J. Hill atmetė režisieriaus Quentino Tarantino pasiūlymą vaidinti filme „Django Unchained“.

4. Aktorių Vince Vaughn, Beno Stillerio ir Richardo Ayoade honorarai kartu sudėjus siekia 10-20 milijonų JAV dolerių. Aktoriams taip aptiko filmo idėja ir scenarijus, jog vardan vaidmenų šiame filme jie sutiko gauti mažesnes pinigų sumas. Juostos biudžetas – 68 milijonai JAV dolerių.

5. 2011-ųjų lapkritį savo tapatybės nepanoręs atskleisti asmuo už 23 tūkstančius JAV dolerių atvirame aukcione Atlantoje nusipirko vieną iš epizodinių filmo vaidmenų. Visi gauti pinigai buvo skirti B.Stillerio labdaros ir paramos fondui.

6. Idėja sukurti filmą „Patrulių zona“ gimė dar 2008-aisiais. Iš pradžių buvo manoma, kad filmą režisuos Davidas Dobkinas, o pagrindinį vaidmenį atliks komikas Willas Ferrellas, tačiau ši sąjunga žlugo 2009-aisiais, ir tolesnis filmo likimas kybojo ant plauko.

7. Visi pagrindinius vaidmenis atlikę aktoriai prisipažino, jog jų apsisprendimą vaidinti filme lėmė režisierius Akiva Schafferis – žinomas komedijinio televizijos šou „Saturday Night Live“ scenaristas. Aktoriai tvirtino tiesiog negalėję atsisakyti galimybės dirbti su tokiu žmogumi.

8. B.Stilleris ir V.Vaughn prieš kuriant filmą „Patrulių zona“ jau buvo susitikę kitų juostų filmavimo aikštelėse ir dirbo kartu.

9. Tvirtinama, jog prodiuseriai susižėrė nemenką sumą už prekybos centro „Costco“, kuriame dirba pagrindinis veikėjas, reklamą. Nepaisant aktyviai sklandančių gandų, nei režisierius, nei kiti komandos nariai šios informacijos nei patvirtino, nei paneigė, taip užmindami mįslę apie šių gandų pagrįstumą.

10. Režisierius A.Schafferis filme „Patrulių zona“ nebijo pasišaipyti iš visuomenėje kertinėmis vertybėmis laikomis dalykų. Režisierius traukia per dantį patriotizmą, visuomeninę veiklą, visuomenės aktyvistus, nepamiršdamas rasizmo ir tolerancijos temų.

Tipinė amerikiečių komedija, kurioje net keturi profesionalūs komikai derina komedijos ir fantastikos elementus bei žiūrovus į kino sales vilioja jau nuo šio penktadienio. Visa tiesa apie tai, ką vyrai iš tiesų veikia, kai sako, kad eina gerti alaus.

Filmo anonsas (be cenzūros):

Kino teatro anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją