1. „Monstrų universitetas“ – pirmoji animacinė priešistorė kino studijos Pixar istorijoje.

2. Kaip visuomet prieš kino studijos „Pixar“ filmus, prieš „Monstrų universitetą“ žiūrovai išvys trumpo metro animacinį filmą. Šįkart juo bus „Mėlynas skėtis“ (angl. „The Blue Umbrella“), režisuotas Saschkos Unseldo. Tai istorija apie mėlyną skėtį, sutikusį raudoną ir įsimylėjusį jį.

3. Filme „Monstrų universitetas“ „vaidina“ apie 500 įvairių personažų. Viename kadre matomi vidutiniškai 25 monstrai. Tai – dusyk daugiau negu bet kokiame ankstesniame Pixar studijos animaciniame filme.

4. Filmo anonse matoma scena, kurioje monstrai iš Maiko padaro disko kamuolį, į finalinę filmo versiją nepateko.

5. Filmo „Monstrų universitetas“ autoriai ketino istorijoje pavaizduoti Maiko tėvus, pirmąją mokslo metų dieną sūnų atvežančius į universitetą, tačiau šios idėjos atsisakė, nusprendę pavaizduoti herojaus pažeidžiamumą ir vienatvę.

6. Tam, kad galėtų suprasti, kaip filme turėtų atrodyti atjaunėjęs Maikas, filmo kūrėjai detaliai ištyrė varlių senėjimo procesą. To pasekoje atjaunėję personažai tapo lieknesniais, sumažėjo jų ragai, dingo raukšlės, jų akys tapo ryškesnėmis, o kailio ir odos spalvos – sodresnėmis.

7. Kiekvienam į kino ekraną dar sykį sugrįžusiam personažui buvo sugalvota suteikti papildomų savybių ar vizualinių naujovių. Taip Maiko dantis papuošė kabės, Salis tapo nepaklusnios paaugliškos plaukų kupetos savininku, o Rendalas nosį pabalnojo akiniais.

8. Prieš 12 metų išleistame animaciniame filme plaukuotas personažas tebuvo vienas. Šiandien „Monstrų universitetą“ sudaro 15-20 procentų gauruotų herojų. Visa tai – gerokai supaprastinto plaukų ir kailio animavimo proceso dėka. Režisieriaus Dano Scanlono teigimu, prieš 12 metų, kuriant pirmąją animacinio filmo dalį, buvo sunku animuoti monstrų kailį. Žinoma, ši užduotis nelengva net ir šiandien, tačiau animatoriams pavyko padaryti prieš 12 metų neįmanomais atrodžiusius dalykus – ne tik viename kadre parodyti kelis gauruotus monstrus, tačiau ir aprengti juos. Kūrėjų teigimu, prieš 12 metų apie tokius dalykus buvo nedrąsu net pasvajoti.

9. Ieškodama idėjų filmui filmavimo grupė pabuvojo Šiaurės Karolinos, Stenfordo ir Berklio universitetuose.

10. Kiekvienam filmo kadrui vidutiniškai buvo skiriama 29 valandos darbo, o darbui naudotų kompiuterių skaičius maždaug dusyk viršijo skaičių kompiuterių, naudotų kuriant animacinį filmą „Karališka drąsa“ (angl. „Brave“, 2012).

11. Norint paminėti visus prie filmo kūrimo proceso prisidėjusius asmenis „Monstrų universitetas“ kūrėjams prireikė net 10 minučių trukmės finalinių filmo titrų. Tad ištikimiausi studijos gerbėjai turėtų būti kantrūs – po finalinių titrų, kaip ir visuomet Pixar animaciniuose filmuose jų laukia epizodas – dovana.

12. Kaip paaiškėjo, pagrindinis Pixar ir Disney pajamų šaltinis – pajamos ne iš animacinių filmų, o iš žaislų ir suvenyrų pardavimų. Praėjusiais metais gamindamos ir parduodamos žaislus studijos uždirbo 4 milijardus JAV dolerių. Nemažą pelno dalį sugeneravo ir filmo „Monstrų universitetas“ žaislų pardavimai.

Rugpjūčio 23 dieną Lietuvos kino ekranuose mokslo metus pradėsiantis filmas „Monstrų universitetas“ žiūrovus nustebins atskleisdamas siaubingą tiesą. Kaip paaiškėjo, „Monstrų biuro“ herojai, draugai Maikas ir Salis studijų laikais buvo nesutaikomais priešais, uoliai konkuravusiais tiek mokslo įstaigoje, tiek už jos ribų!
Tačiau kaip vienas kito nekentę ir šunybes krėtę monstrai staiga tampa neišskiriamais draugais, drauge keliaujančiais per gyvenimą?.. Visi atsakymai studentiškų vakarėlių, linksmybių, aibės nesusipratimų ir šunybių fone, animaciniame 3D filme visai šeimai „Monstrų universitetas“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)