Kino studijos „Disney“ vadovybei nusprendus ištaisyti šią klaidą, animacijos guru vaidmuo filme, kuris dar net neturėjo scenarijaus, kaipmat buvo pasiūlytas aktoriui Tomui Hanksui – kaip paaiškėjo, tolimam W. Disney giminaičiui. Tai – tik keletas įdomybių, likusių už biografinio filmo visai šeimai „Išgelbėti Poną Benksą“ (angl. „Saving Mr. Banks“) kadrų.

1. „Išgelbėti poną Benksą“ – pirmasis kino studijos „Disney“ filmas, kuriame veikia Walt Disney personažas.

2. Filmo „Išgelbėti Poną Benksą“ pradžioje matomas Disney logotipas atkartoja ankstyvais 1960-aisiais naudoto kino studijos logotipo stilistiką. Tai – pagarbos ženklas režisieriui W. Disney.

3. Vardan filmavimų juostos kūrėjams kuriam laiko teko uždaryti dalį Disneilendo, kuriame vyko filmavimai.

4. Kai kuriuos vaidmenis filme atliko tikrieji šiandienos Disneilendo darbuotojai.

5. Walto Disney vaidmuo aktoriui Tomui Hanskui buvo pasiūlytas dar tuomet, kai filmas net neturėjo scenarijaus.

6. Dirbdami ties filmu „Išgelbėti poną Benksą“, jo kūrėjai gavo unikalią prieigą prie Volto Disnėjaus šeimos muziejaus archyvų San Franciske. 2009-aisiais muziejų atvėrė kūrėjo dukra Diane Disney bei jo anūkas Walteris Elias Disney Milleris. Ruošdamasis vaidmeniui aktorius T. Hanksas nuolatos lankėsi šiame muziejuje bei bendravo su garsaus kūrėjo dukterimi.

7. Detaliai išnagrinėjus T. Hankso giminės medį paaiškėjo, jog Waltas Disney – labai tolimas jo giminaitis.

8. Siekdami būti kuo panašesniais į savo įkūnijamus personažus, aktoriai T. Hanksas ir Emma Thompson atsisakė šukuosenų meistrų siūlomų dirbtinių perukų. Vardan panašumo į Pamelą Travers aktorė E. Thompson ryžosi cheminiam plaukų sušukavimui, o aktorius T. Hanks atsiaugino ūsus bei pakeitė šukuoseną.

9. Gavę filmo „Išgelbėti poną Benksą“ scenarijų, kino studijos Walt Disney archyvarai į dienos šviesą ištraukė daugiau kaip 500 puslapių įvairios dokumentinės medžiagos – filmo „Merė Popins“ eskizų, kadruočių, susirašinėjimų tarp komandos narių ir t.t.

10. Filmo „Išgelbėti poną Benksą“ premjera įvyko toje pačioje Graumano kino teatro salėje, kur 1964-aisiais pirmą sykį buvo parodytas tikru hitu tapęs miuziklas „Merė Popins“, pelnęs 5 Oskarus.

11. Vienu iš filmo konsultantų tapo Richardas Shermanas – filmo „Merė Popins“ kompozitorius. Filme jį vaidina aktorius Jasonas Schwartzmanas.

„Išgelbėti poną Benksą“ – komiškai dramatiška istorija apie tai, kokie sunkumai laukė Walto Disney (akt. Tom Hanks), dukterims pažadėjusio ekranizuoti mėgstamiausią jų knygą apie Merę Popins. Taip pat apie dramatišką rašytojos vaikystę, kurios pasekoje ir gimė garsusis kūrinys.

Šilta ir nuotaikinga istorija visai šeimai kinuose nuo sausio 31 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)