1. Džekas Rajanas – amerikiečių rašytojo Tomo Clancy sugalvotas personažas. Pirmasis romanas, pasakojantis apie šį herojų, pasirodė 1987 metais, paskutinis – 2010 metais.

2. Tai paskutinis filmas, ties kurio scenarijumi dirbo rašytojas T. Clancy, miręs 2013-ųjų spalio 1 d. Filmas „Džekas Rajanas: šešėlių užverbuotas“ dedikuotas jam.

3. „Džekas Rajanas: šešėlių užverbuotas“ – pirmasis filmas apie šį personažą, neparemtas jokia konkrečia frančizės knyga ir yra laisva herojaus istorijos interpretacija.

4. Pasiruošimo filmavimams stadijoje filmas keturiskart pakeitė pavadinimą, o ties juo pakaitomis dirbo penki scenaristai.

5. Ruošdamasis filmavimams, režisierius Kenneth Branagh perskaitė visas knygas apie Džeką Rajaną bei peržiūrėjo visus anksčiau apie šį personažą sukurtus filmus.

6. Aktorius ir režisierius K. Branagh per savo karjerą yra vaidinęs britą, anglą, amerikietį, vokietį ir australą. Filme „Džekas Rajanas: šešėlių užverbuotas“ vyras pirmąsyk karjeroje atlieka ruso vaidmenį.

7. Siekdamas kuo labiau panašėti į rusą, vieną vaidmenų filme atliekantis režisierius K. Branagh kelis mėnesius lankė privačias rusų kalbos pamokas, nuolatos žiūrėjo TV kanalus rusų kalba bei klausėsi radijo.

8. Būdamas mažas, aktorius Chrisas Pine'as susižavėjo knygomis apie „Džeką Rajaną“, tad tėčiui prasitarė svajojantis būti šiuo herojumi. Tuomet vyras net neįsivaizdavo, jog po dviejų dešimtmečių ši svajonė taps realybe.

9. Chris Pine – ketvirtas Džeką Rajaną vaidinantis aktorius. Anksčiau kine jį vaidinę yra aktoriai Alecas Baldwinas, Harrisonas Fordas ir Benas Affleckas.

10. Filmuojant vieną kovų scenų, aktorius Chris Pine susilaužė pirštą.

11. Pagal pirminį sumanymą filmo veiksmas turėjo vykti Dubajuje, tačiau vėliau buvo perkeltas į Maskvą.

12. 20 proc. filmo nufilmuota skaitmeniniu būdu, likę 80 proc. – juosta.

13. Didžioji dalis scenų filmuota Londone. Dar keletas – Liverpulyje, Maskvoje ir Niujorke.

14. Pagrindinį vaidmenį filme atlikusio aktoriaus Chris Pine teigimu, sunkiausia buvo Džeką Rajaną paversti dinamišku ir kvapą gniaužiančiu personažu, kadangi, priešingai negu Džeisono Borno ar Džeimso Bondo, pagrindinis Džeko ginklas yra jo paties protas.

15. Priešingai negu filme matomas Džekas Rajanas, rašytojo Tom Clancy personažas niekuomet nėra dalyvavęs kare.

Eilinis CŽV agentas – finansų analitikas Džekas Rajanas (akt. Chris Pine) vyksta į Maskvą, siekdamas atlikti itin paprastą užduotį – patikrinti Viktorui Čerevinui (akt. Kenneth Branagh) priklausančios kompanijos vykdomas finansines operacijas.

Paprasta turėjusi būti misija komplikuojasi, kuomet nežinomi asmenys pasikėsina į Džeko gyvybę. Svetimoje šalyje galėdamas pasikliauti tik savimi jaunuolis priverstas griebtis ginklo ir imtis tikrų tikriausio slaptojo agento vaidmens. Situaciją dar labiau paaštrina netikėtai Maskvoje atsidūrusi Džeko mylimoji Ketė (akt. Keira Knightley), tapusi nusikaltėlių įkaite.

Patirties slaptose misijose neturinčiam ir dėl mylimosios išgyvenančiam Džekui tenka nelengva užduotis – vyrukas privalo ne tik išnešti sveiką kailį iš pasaulinio sąmokslo epicentru tapusios Maskvos, tačiau ir išnarplioti šešėlinio Viktoro Čerevino verslo pinkles, galinčias sugriauti viso pasaulio finansų sistemą. Ar jam pavyks? Atsakymai kinuose jau nuo sausio 31 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)