76 metų amžiaus „Auksinio gaublio“ laureatas Sylvesteris Stallone šeštadienį instagrame neslėpė savo nuomonės apie neseniai paskelbtą „Rokio“ frančizės tęsinį „Drago“. Jis viešai išplūdo prodiuserį Irviną Winklerį ir aktorių Dolphą Lundgreną – savo ilgametį draugą bei buvusį kolegą filme „Rokis“.

S. Stallone naujieną pavadino „dar vienu širdį draskančiu“ dalyku vykstant jo kovai dėl teisių į frančizę.

„Irwinas Winkleris, šis apgailėtinas 94-erių metų prodiuseris ir jo idiotai maitvanagiški vaikai, Charlesas ir Davidas, dar kartą, man net nepranešę, švariai nulesė dar vieno mano sukurto nuostabaus personažo kaulelius. Atsiprašau gerbėjų, niekada nenorėjau, kad „Rokio“ personažus išnaudotų šie parazitai. Beje, kadaise labai gerbiau Dolphą, bet jis taip ir neprasitarė, kas vyksta man už nugaros su personažu, kurį specialiai sukūriau jam!!! Tikri draugai brangesni už auksą”, – rašė S. Stallone.

Aktorius vėliau paskelbė dar vieną įrašą su fotošopu apdorota nuotrauka, kurioje I. Winkler kaip vampyras siurbia Rokio kraują ir peiliu smogia jam į nugarą.


„Irwinas Winkleris su šeima išsiurbė visą Rokio kraują! Bene labiausiai nekenčiamas ir nukaršęs bei netalentingiausias Holivudo prodiuseris su savo bailėmis atžalomis užkandžiauja... Drago, grąžinkite mano teises, jūs kraujasiurbiai! Tiek daug menininkų visose šakose – muzikos, tapybos, rašymo ir kitose – buvo sunaikinti šių kraujasiurbių. Jie sugriovė daugybę šeimų ir savo kišenes prisikimšo svetimų pinigų! Dolphai, kodėl? Negalėjai net paskambinti? #parazitai prodiuseriai #išnaudojami menininkai“, – pridūrė S. Stallone.

I. Winklerio ir D. Lundgreno atstovai žurnalui „People“ kol kas nepateikė savo komentarų.

Praėjusią savaitę tinklapio „The Wrap“ išplatintame straipsnyje skelbiama, kad 64-erių D. Lundgrenas būsimame filmo tęsinyje vėl atliks rusų boksininko Ivano Drago vaidmenį. Apie tai jis jau buvo užsiminęs pernai žurnalui „The Hollywood Reporter“.

D. Lundgrenas šį vaidmenį pirmą kartą sukūrė 1985 metais filme „Rokis IV“, o 2018 metais personažas pasirodė filme „Krydas II: kylanti legenda“ („Creed II“). Naujausiame filme jo personažas padėjo sūnui Viktorui Drago (vaidina Florianas Munteanu) pasiruošti kovai su Adoniu (Donniu) Krydu (vaidina Michaelas B. Jordanas) – mirusio Apollo Krydo (vaidina Carlas Weathersas), kurį Ivanas nužudė per jų dvikovą filme „Rokis IV“, sūnumi.

S. Stallone jau seniai kovoja dėl teisių į savo sukurtą personažą ir istoriją. 2019 metais leidiniui „Variety“ jis atskleidė, kad turi „nulinę nuosavybės teisę“ į franšizę. Aktorius pažymėjo, kad „labai supyko“ ir „įsiuto“, jog negalės palikti jokios teisių dalies savo vaikams. Jis taip pat gailėjosi, kad derėdamasis dėl originalaus filmo sutarties nesilaikė pakankamai tvirtos pozicijos.

„Nesinori šiaušti auksinius kiaušinius dedančios vištos plunksnų“, – anuomet kalbėjo S. Stallone.

Liepą 91-erių I. Winkleris, kuris prodiusavo visus „Rokio“ frančizės filmus, dabar jau ištrintame S. Stallonės įraše buvo pavaizduotas su gyvatės kūnu.

„Tikrai norėčiau susigrąžinti bent dalį likusių mano teisių, kol jos dar neperleistos tik tavo vaikams“, – prie fotošopintos nuotraukos rašė S. Stallone.

Už debiutą 1976 metų filme „Rokis“ aktorius pelnė „Oskaro“ ir „Auksinio gaublio“ nominacijas: už geriausią vyro vaidmenį ir geriausią originalų scenarijų. Filmas taip pat pelnė po „Oskarą“ geriausio filmo, geriausio režisieriaus darbo ir geriausio montažo kategorijose.

Iki šiol yra išleisti penki „Rokio“ tęsiniai, kurių premjeros įvyko nuo 1979 iki 2006 metų, taip pat sukurti trys filmai apie personažą Krydą, o naujausias jų bus pristatytas 2023 m. kovo 3 d. S. Stallone pelnė dar vieną „Oskaro“ nominaciją ir pirmąjį „Auksinį gaublį“ už savo sugrįžimą 2015 metų filme „Krydas“.

Pastaraisiais metais S. Stallone taip pat yra užsiminęs apie naują „Rokio“ tęsinį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)