Be puikios pagrindinių aktorių Michellės Williams, Paulo Danno, Gabrielio LaBello, Setho Rogeno vaidybos, kritikai ir žiūrovai taip pat išskiria neprilygstamą S. Spielbergo režisūros bei scenarijaus meistriškumą, operatoriaus darbą bei puikų filmo garso takelį. Juosta dedikuota režisieriaus tėvų Arnoldo Spielbergo ir Lėjos Adler atminimui ir pretenduoja susišluoti pagrindinius metų kino apdovanojimus, tarp jų – svarbiausius „Oskarus“, rašoma pranešime spaudai.

„Kai prasidėjo pandemija, labai išsigandau ir šį filmą kūriau galvodamas, jog jis gali būti mano paskutinis darbas. Jutau, kad tai gali būti pasaulio pabaiga, žmonijos pabaiga ir man reikia jiems padovanoti kažką įspūdingo, be galo gražaus. Taip gimė „Fabelmanai“, – sakė 76 metų legendinis kino režisierius.

Jis teigia pajutęs, jog būtent ši jautri istorija, jei jau bus paskutinė, kurią jis kuria, turi pasiekti kino ekranus.

„Pasakiau savo šeimai, jog norėčiau, kad būtent šis pasakojimas į istoriją įeitų kaip mano paskutinis darbas. Jei taip būtų nutikę, būčiau labai didžiavęsis“, – sako S. Spielbergas.

Juosta „Fabelmanai“ pasakoja, kaip skatinamas motinos, Semis vis drąsiau žvelgia į pasaulį pro kino kameros objektyvą. Netrukus paaiškėjus sukrečiančiai šeimos istorijos detalei, filmų kūrimas berniukui tampa neprilygstamu įrankiu ieškant atsakymų į jį kamuojančius klausimus bei išsigelbėjimu nerimą keliančioje, o kartais ir gąsdinančioje gyvenimo realybėje. Pamažu augdamas ir tobulėdamas, vaikinas tvirtai įsitikina, kad kinas jam – vienintelė ir nepamainoma priemonė, ieškant tiesos apie aplinkinius ir save patį.

Filmas „Fabelmanai“ Lietuvos kino teatruose – jau nuo sausio 27 dienos.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją