Išskirtinėje premjeroje raudonuoju kilimu tą vakarą žingsniavo šimtai pasaulio garsenybių, tarp kurių buvo galima išvysti pramogų, sporto, verslo, politikos asmenybes. Būriui užsienio fotografų pozavo ir seras Eltonas Johnas, kurio garbei ir buvo sukurtas D. Fletcherio filmas.

Režisieriui premjeros vakarą kompaniją palaikė ir jo žmona, Lietuvos bei Didžiosios Britanijos teatro ir operos režisierė, prodiuserė Dalia Ibelhauptaitė, kuri kaip visuomet liko ištikima savo geram bičiuliui Juozui Statkeivičiui. Dizaineris režisierę papuošė marga, liemenį išryškinančia suknele.

Tiesa, vien kuriant D. Ibelhauptaitės įvaizdį J. Statkevičius neapsiribojo. Bene garsiausias Lietuvos dizaineris išbandė savo jėgas filmavimo aikštelėje ir pats tapo filmo „Rocketman“ dalimi. Drabužių kūrėjas sakė, kad gavęs šį pasiūlymą sutiko net nedvejodamas, kadangi žavisi tikromis asmenybėmis, sunkiu darbu pasiekusiomis pasaulinį pripažinimą ir E. John įvardija viena jų.

Tiesa, nepaisant ilgametės draugystės su filmą režisavusiu D. Fletcheriu ir jo sutuoktine D. Ibelhauptaite, filmą kūrusios kino studijos „Paramount“ atstovai nuolaidžiauti J. Statkevičiui nebuvo linkę.

„Vaidmeniui buvo ieškomas dizaineris, tačiau į filmavimo aikštelę patekau tikrai ne draugysčių dėka – perėjau visą ruožą patikrų – vertino mano kūrybos vaizdo medžiagą, nuotraukas, mano asmenybę. Sulaukiau gausybės komplimentų – Holivudas matė daug dizainerių, tačiau kino studijos atstovai buvo nustebę, jog tokia maža šalis kaip Lietuva turi tokio lygio kutiurjė, tad džiaugiuosi, galėdamas nustebinti net visko mačiusius“, - kiek anksčiau apie atrankų subtilybes spaudos pranešime pasakojo jis.

Kanuose pristatytas Dexterio Fletcherio filmas

Muzikiniame fantastiniame filme „Rocketman“ mados kūrėjas vaidino turtingą, ekscentrišką, nuo sekso ir narkotikų priklausomą dizainerį, drauge su atlikėju E. John besigydantį priklausomybių klinikoje.

„Tiesą sakant, man net nereikėjo vaidinti – Dexteriui patarus, buvau savimi, užsidėjęs arogantiško ir viskam abejingo tipo kaukę“ – išduoda mados guru, tikinantis, jog debiutas kine sukėlė nemažai jaudulio, tačiau penkias savaites trukęs procesas atpirko viską:

„Filmavimo aikštelėje tvyrojo fantastiška atmosfera, kurios dėka jaučiausi puikiai. Esu laimingas galėdamas debiutuoti tokio lygio filme ir nepaprastai didžiuojuosi savimi“, - mintimis dalijosi jis.

Filmavimo aikštelėje susidūręs ne tik su pagrindinį vaidmenį atlikusius aktoriumi Taronu Egertonu, tačiau ir su pačiu E. John ir jo šeima, J. Statkevičius atskleidžia esąs sužavėtas jų paprastumu ir šiluma.

Nepaisant džiugesio, dizaineris sutiko pasidalinti ir sunkumais, lydėjusiais filmavimo procesą. Užsiauginęs ūsus, įspėtas nekirpti plaukų, sunkiausia dalimi vyras įvardija būtinybę nuolatos rūkyti netikras cigaretes!

Kanuose pristatytas Dexterio Fletcherio filmas

„Rūkyti jas – baisiai nemalonu, o jų kvapas – siaubingas, tačiau tekdavo supešti net tris pakelius per dieną!“, - įspūdžiais dalijasi J. Statkevičius, tvirtinantis, jog mielai viską pakartotų dar sykį.

„Esu matęs visko, tačiau Holivudas pribloškė prabanga ir dėmesiu savo darbuotojams. Prabangūs pusryčiai ir pietūs, kuriuos galėčiau pavadinti grand banketu, kuomet stalai lūžta nuo gausybės patiekalų, asistentai, pavydėtinas organizuotumas, pribloškianti disciplina – tai nepakartojama“, - tikino kruopščiai sustyguota ir aukščiausios kokybes paslaugas teikiančia Holivudo filmų kūrimo mašina sužavėtas dizaineris.

Paprašytas papasakoti apie savo dienotvarkę filmavimų metų, vyras leidžiasi į dar šviežius prisiminimus.

„Pamiegojęs vos 4 valandas, keldavausi 3 val. ryto, jau po dviejų valandų asmeninis vairuotojas pristatydavo mane į filmavimo vietą, kurioje turėjau jaukų ir šiltą asmeninį treilerį. 5 val. ryto manęs laukdavo grimas, netikrų tatuiruočių piešimas, plaukų sušukavimas, nagų lakavimas, ūsų dailinimas. Po valandos, padedamas dviejų asistentų, persirengdavau savo personažo rūbais ir skubėdavau į filmavimo aikštelę, kurioje pradėdavau kitokį gyvenimą Holivudo šviesose“.

Mados guru prisipažįsta dar nematęs galutinės filmo „Rocketman“ versijos, tačiau atskleidžia žinantis, kad D. Fletcher sukūrė puikų filmą ir labai laukiantis birželio 7-ąją Lietuvoje įvyksiančios premjeros.

„Tai humoru ir ironija pagardintas filmas apie drąsų muzikos pasaulio fenomeną. Visuomenė bijo drąsių ir talentingų asmenybių, todėl tikiuosi, jog šis filmas jaunus žmones įkvėps ieškoti savo sėkmės kelio – gana būti nuobodžiomis ar vienadienėmis Instagramo žvaigždėmis!“ – jaunimą ragina J. Statkevičius.

DELFI primena, kad D. Fletcherio filmas pasakoja apie E. Johno gyvenimą nuo jaunystės dienų iki svaiginančios karjeros. Kino ekranus šis kūrinys turėtų pasiekti gegužės 31 d.

72-asis Kanų kino festivalis atidarytas antradienį. Šis renginys vyksta gegužės 14–25 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)