Nuo penktadienio iki kito ketvirtadienio - vasario 19-osios - šiame sostinės kino centre bus rodomas filmų ciklas "Lietuvių kino gražuolės".

Valentino dienos proga "Skalvija" nutarė prisiminti natūralias, tikras, bet, deja, gerokai primirštas lietuvių kino gražuoles.

Bus parodyti 7 lietuvių filmai, kuriuose bus galima pamatyti Gražiną Balandytę, Eugeniją Pleškytę, Ingeborgą Dapkūnaitę, Eleonorą Koriznaitę, Vaivą Mainelytę, Eugeniją Bajorytę, Virginiją Kelmelytę, Eglę Gabrėnaitę ir Jūratę Onaitytę.

Ciklo rengėjai pripažįsta, kad tai nėra pilnas visų lietuvių gražuolių sąrašas, be abejonės, jį būtų galima išplėsti. Šį sąrašą sudarė keli anonimiški grožio vertintojai ir vertintojos.

Ciklu "Lietuvių kino gražuolės" siekiama išprovokuoti kiek kitaip pažvelgti ir į lietuvių kino istoriją.

Rengėjų manymu, šie filmai galėtų padėti atsakyti į klausimus, kodėl vidutinio lietuvio sąmonėje lietuvių gražuolė asocijuojasi su Vaiva Mainelyte? Kodėl jaunoji feminisčių karta negali atitraukti akių nuo įstabaus Eugenijos Bajorytės veido? Kodėl kerintis Eugenijos Pleškytės grožis taip anksti išnyko iš lietuvių filmų? Ir pagaliau - kokios tos lietuvių kino gražuolės, ką jos davė lietuvių kinui, o ko lietuvių kinas nedavė joms? Ar reikia dabar lietuvių kinui gražuolių?

Penktadienį rodome filme "Laiptai į dangų" spindės G.Balandytės ir E.Pleškytės žvaigždės, šeštadienį - I.Dapkūnaitė ir E.Koriznaitė filme "Mano mažytė žmona", sekmadienį - E.Bajorytė juostoje "Ave, Vita", kitą pirmadienį - "Velnio nuotaka" su V.Mainelyte, vasario 17-ąją - "Amžinoji šviesa" ir V.Kelmelytė.

Vasario 18-ąją "Skalvija" pristatys "Kelionę į rojų" ir filme vaidinusias aktores E.Gabrėnaitę ir Rimantę Krilavičiūtę, ciklą vasario 19 dieną pabaigs J.Onaitytė - "Moteris ir keturi jos vyrai".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją