A. Tarkovskio filmams jau seniai paskirtas atskiras pasaulinės kino istorijos puslapis. Jo autorinę kūrybą kaskart iš naujo atranda kino žiūrovų kartos.

„Skalvijos“ kino centre balandžio 5 d. (18 val.) rengiamas A. Tarkovskiui skirtas vakaras, kuriame režisieriaus kūrybą pristatys kino kritikas Narius Kairys. Aktorius Andrius Bialobževskis skaitys ištrauką iš A. Tarkovskio taip ir neįgyvendinto scenarijaus ,,Hofmaniana” („Гофманиана“, rusų k.).

Bus parodyta ištrauka iš būsimo Dalios Rust dokumentinio filmo ,,Tarkovskių šeima“ bei A. Tarkovskio filmas „Veidrodis“ (1975). Šiame poetiniame filme atskleidžiamas kūrėjo vidinis gyvenimas, kuris neatsiejamas nuo gamtos, tėvynės istorijos, sudėtingų santykių su tėvais. Filme skaitomos režisieriaus tėvo Arsenijaus Tarkovskio eilės. Filme pagrindinį vaidmenį sukūrė aktorė Margarita Terechova.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją