Kino žiūrovai, kurie domisi ne tik šviežiausiomis kino naujienomis, bet nori praplėsti ir kino istorijos žinias, išreiškė pageidavimą - pasižiūrėti jau klasika tapusius filmus, kurie itin retai patenka į didžiuosius kino ekranus.

Vieniems žiūrovams tai bus nauja pažintis, kiti, galbūt, ateis pasižiūrėti ne kartą matytą mylimą filmą. Pirmajame “Kino klasikos vakare” (sausio 7 d. 21 val. ) parodysime režisieriaus Billy Wilderio1959 m. komediją “Džiaze tik merginos” (“Some like it hot”), kuriame vieną pagrindinių vaidmenų sukūrė aktorė Marilyn Monroe, rašoma „Skalvijos“ pranešime spaudai.

Ne mažiau įsimintini ir aktorių Jacko Lemmono, Tony Curtiso persirengėlių vaidmenys, kurie lyg žuvys vandeny nardo moterų džiazo kolektyve. Nemirtinga dar 1925 m. sukurta režisieriaus ir aktoriaus Charleso Chaplino “Aukso karštligė” (“The Gold Rush”) apie amžiną romantiką Čarlį, kuris tikėjo, kad praturtėjęs laimės gražuolės Džordžijos širdį. (Sausio 14 d. 20.30).

Italų režisieriaus Federico Fellini filme “8 ½” (“Otto e Mezzo”, 1963 m.) apie kūrėją, išgyvenantį kūrybos krizę, bus galima darkart pamatyti puikių aktorių ansamblį -Marcello Mastroianni, Claudią Cardinale, Anouk Aimee. (Sausio 21 d. 20 val.).

F. Fellini kūrybos gerbėjai galės pasižiūrėti ir daugiau jo filmų rengiamoje retrospektyvoje. Gruzinų režisieriaus Otaro Joseliani filmus “Mėnulio favoritai”, “Pirmadienio rytas” matė ne vienas, bent kiek besidomtis kinu, tačiau 1970 m. sukurtą dramą “Gyveno strazdas giesmininkas” pamatyti galėjo ne daugelis. (Sausio 28 d. 20.30).

Filmas pakeri ne tik gruzinišku temperamentu, jis sužavi nesuvaldoma filmo herojaus laisve, jo geranoriškumu, tomis savybėmis, kurios sąlyginai nulemia jo trumpą gyvenimą. Sekmadieniniuose Kino klasikos vakaruose ketiname pristatyti ir daugiau kino istorijos puslapiuose aprašytus filmus, kuriuos, deja, galėsime parodyti įgarsintus rusų kalba, bet su lietuviškais subtitrais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją