Filmas Lietuvoje plačiajai auditorijai nebuvo demonstruotas. Iš vangios reakcijos salėje paskelbus rezultatą buvo galima spręsti, kad nemaža dalis susirinkusiųjų jo nėra matę. Š. Bartas abu apdovanojimus pasiėmė kukliai šypsodamasis ir ištaręs tik kelis tradicinius padėkos sakinius.

Pagrindinis laimėtojo konkurentas, pirmas Lietuvoje komerciškai sėkmingas vietinių kūrėjų filmas „Zero 2“, taip pat laimėjo tris „gerves“.

Metų aktoriaus apdovanojimą pasidalijo aktorių duetas Ramūnas Rudokas ir Kęstutis Jakštas, „Zero 2“ suvaidinę gangsterius Maksą ir Silvestrą. R. Rudokas „gervės“ pasiimti atėjo tiesiai nuo vedėjo pulto. Jis drauge su aktore Gražina Balandyte vedė visą ceremoniją, todėl „gervė“ buvo patikėta saugoti K. Jakštui. Pastarasis pasakė ir ilgiausią visos ceremonijos padėkos kalbą.

Filmas „Zero 2“ apdovanotas ir už geriausią scenarijų (Emilis Vėlyvis, Aidas Puklevičius ir Jonas Banys) bei už garso takelį (grupė „Happyendless“).

Filmo režisierius ir vienas scenarijaus autorių E. Vėlyvis apdovanojimo už scenarijų pasiimti neišėjo. Visiems trims scenaristams atstovavo J. Banys. Dėkodamas už apdovanojimą jis priminė, kad „Zero 2“ negavo jokios paramos iš kiną dotuojančių institucijų, o sumokėjus mokesčius, valstybė iš to turėjo naudos. „Tai sakau tam, kad kai kurie žmonės suprastų, kad filmas, kuriame keikiamasi ir kalbama apie „papus“ gali būti naudingas“, - sakė vienas „Zero 2“ scenarijaus autorių.

Metų geriausiu trumpametražiu filmu tapo „Aš tave žinau" (rež. Dovilė Šarutytė). Geriausiu dokumentiniu filmu išrinkta „Upė" (rež. Julija Gruodienė, Rimantas Gruodis). Metų geriausias TV filmas - „Naisių vasara" (rež. Saulius Balandis). Metų geriausias animacinis filmas - „Tiulis" (rež. Darius Jaruševičius, Ina Šilina). Metų geriausias antro plano aktorius - Petras Lisauskas („Stiklainis uogienės").

Metų geriausia antro plano aktorė - Dalia Storyk ("Atsisveikinimas"). Metų geriausias operatorius - Feliksas Abrukauskas ("Jau puiku, tik dar šiek tiek...", "Gerumo sparnai“). Metų geriausias profesinės meistrystės darbas - Kino centras "Skalvija" už nuoseklią edukacinę veiklą. Metų geriausias studento darbas - „Sinchronizacija" (rež. Rimas Sakalauskas). "Auksinės gervės" prizas įteiktas režisieriui Arūnui Žebriūnui.

Ceremonijoje koncertavo Mia, Donatas Montvydas, Agnė Armoškaitė-Šemberienė, „Happyendless“, Kauno „šampaninis“ choras ir kt.

Po apdovanojimų ceremonijos, kurią tiesiogiai transliavo LTV, Teatro arenoje susirinkę svečiai buvo pakviesti pasivaišinti taure vyno. Į apdovanojimus susirinko visas būrys garsenybių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją