Pirmasis mėnesio filmas - tai norvegų režisieriaus Marius Holst darbas „Dešimt peilių į širdį“ (Ti kniver i hjertet), jis bus rodomas vasario 11 d. 17.10 val. Pagrindinis filmo veikėjas – berniukas Otto, su šeima gyvenantis 70-ųjų Osle.

Nors artėja vasaros atostogos, Otto lieka mieste ir atostogauti niekur nevažiuoja. Berniukas negali pasigirti mergaičių dėmesiu ir neprilygsta savo draugams žaisdamas futbolą. Laiką jis dažniausiai leidžia vienas kieme.

Otto vienatvę prasklaido Frankas. Savimi pasitikintis ir vyresnis Frankas tampa berniuko idealu. Neturėdamas bendraamžių draugų, Otto prisiriša prie Franko. Pamažu berniukas į pasaulį pradeda žvelgti suaugusiojo akimis. Ši vasara Otto tampa išskirtinė.

„Mano filmas pasakoja apie mažas ir dideles paslaptis, apie ribą tarp vaikų ir suaugusiųjų pasaulių. Filmas gali atrodyti niūrus ir liūdnas, tačiau ši istorija priverčia žiūrovus šypsotis“, - sako režisierius Marius Holst.

Filmo scenarijų parašė garsus norvegų rašytojas Lars Saabye Christensen. Filmas laimėjo Berlyno, Čikagos, Monrealio, Sietlo ir daugelio kitų tarptautinių kino festivalių apdovanojimus.

Antrasis mėnesio filmas – komedija „Kaip namuose“ (Hjemve), kurią režisavo danų režisierė Lone Scherfig (vasario 25 d. 17.10 val.).

Mažame provincijos miestelyje gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis, kai vieną naktį kažkas iš gyventojų pastebi po miestelį klaidžiojantį nuogą vyrą. Didžioji mįslė – kas jis? Istorija įgauna pagreitį, o kartu atsiranda ir nesaugumo jausmas. Nusprendžiama įsteigti anoniminę telefono liniją „Tylioji ausis“, į kurią galima skambinti ir dalintis savo problemomis. Kitame laido gale sėdi moteris mylintis rašytojas ir visada piktas Erlingas. Miestelio gyventojai ilgisi buvusio ramaus gyvenimo, bet panašu, kad iš šio sujudimo jie daug ko pasimokys. Filmo kūrimas pasižymėjo tuo, jog režisierė L. Scherfig scenarijų rašė filmavimo vietoje, atiduodama į aktorių rankas dialogo eigą ir skatindama netikėtus posūkius. Tai filmui suteikė skaidrumo, o tarp aktorių atsirado artumo jausmas.

Šiaurės šalių kino klubo filmai rodomi originalo kalba su titrais anglų kalba du mėnesio trečiadienius „Skalvijos” kino centre (A. Goštauto g. 2/15, Vilnius). Įėjimas nemokamas, vietų rezervacija nevykdoma.

Dėmesio! Žiūrovai kasoje privalo paimti nemokamus bilietus, be bilietų žiūrovai į salę neįleidžiami.

Naujausius Šiaurės šalių kino filmus taip pat galima nemokamai skolintis Šiaurės šalių filmotekoje (Didžioji g. 5, Vilnius). Tai vienintelė Šiaurės šalims atstovaujanti filmoteka šalyje, kuri yra atvira visiems ir paslaugas teikia nemokamai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją