Dvi iš eilės dienas filmas buvo rodomas Dendy Opera Quays kino teatre, kuris stovi vos keli šimtai metrų nuo „Sidnėjaus vizitinės kortelės“ – Operos ir Baleto teatro, rašoma pranešime spaudai.

Festivalio metu parodoma apie 200 vaidybinių, dokumentinių, trumpametražių ir retrospektyvos filmų iš 50 šalių. Į pirmąjį „Sengirės“ seansą bilietai jau buvo išpirkti prieš pora savaičių, todėl organizatoriai nusprendė surengti dar trečiąjį filmo seansą.

„Režisieriui nėra didesnio malonumo, kai dar prieš važiuojant į festivalį žinai, kad seansai bus pilni žiūrovų. Matyt daugelis režisierių ir kuria filmus tam, kad jais galėtų „papasakoti istorijas“. Kai žinai, kad tavo „pasakojimo klausysis“ – didelis malonumas“, – sako filmo režisierius Mindaugas Survila.

O antradienį „Sengirės“ kelionę Australijoje vainikavo seansas įspūdingame XIX. pradžioje statytame ir savo išvaizda bei atmosfera unikaliame „Nacionaliniame teatre“. Į paskutinįjį filmo seansą atėjo daugiau nei 900 žiūrovų. Dalis jų dar ilgai liko salėje po seanso ir uždavinėjo įvairiausius klausimus.

Į dokumentinio filmo „Sengirė“ seansus susirinko netik daugybė Sidnėjaus filmų festivalio mylėtojų, bet ir būrelis lietuvių bendruomenės atstovų.

„Svarbu, ne tik tai, kad Lietuvos vardas garsinamas tokiuose prestižiniuose renginiuose, bet ir tai, jog „Sengirė“ tapo dar viena proga susiburti Sidnėjuje gyvenančiai lietuvių bendruomenei“, – sako filmo komunikacijos strategas Algis Akstinas.

Grįžusi tiesiai iš Sidnėjaus filmų festivalio „Sengirės“ kūrybinė komanda dalyvaus Lietuvos kino akademijos apdovanojimuose „Sidabrinės gervės“, kur „Sengirė“ nuominuota trijose kategorijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)